Höstens hetaste hår!

– för kort, mellan och långt!

Alla vill vi hitta den perfekta klippningen. Den som gör dig yngre, snyggare, sexigare och glamourös. Här får du expertens bästa tips – oavsett hårlängd!

Kort och koncist

En kort klippning kan vara precis lika kvinnlig som långt och svepande hår. Hemligheten ligger i att undvika tvära linjer – om du inte har kindben som en fotomodell och megastort självförtroende.

Snyggast på:  

Kort hår passar de flesta ansiktsformer. Men fundera på helhetsintrycket. Är du mycket bredaxlad? Då kan en kort frisyr göra att huvudet verkar väldigt litet. Om du däremot är liten och tunn ser kortkort hår till att hela du ser större ut.

Stylingtips:

Kort är perfekt för latmaskar: Massera in en gnutta stylingkräm som ger stadga och låt håret självtorka. Alternativet är att blåsa det torrt med rundborste för volym och glans. Lägg håret bakom öronen för att få den rätta, glammiga kvällslooken.

Mellanläge

”Hel- eller snedlugg, självtorkat eller hårt stylat – det finns många möjligheter att variera det mellanlånga håret”, säger Wellas chefsstylist Tomas Edlund.

Snyggast på:
Tvärklippt hellugg smickrar ett ovalt ansikte, medan en mjukt snedkammad variant balanserar både kraftig haka och markerade kindben. Färgvalet är viktigt! Den här hårlängden blir mesig utan en kulör som sprakar till. Det behöver inte betyda ”blond” – om du är mörk räcker det med några ljusare slingor för att ge djup och förstärka formen.

Stylingtips:
Sätt upp håret i hästsvans och vips så är du chic med en tuff lugg som modemarkör. Låt det självtorka och fingertupera topparna så blir intrycket nonchalant och sexigt. Eller arbeta in lite volymmousse, föntorka och avsluta med plattång när du vill ha det slätt och superblankt.

Långt och läckert

Glöm forna tiders hellånga hippiehår, nu är det form, rörelse och en glamourös känsla som gäller. Långa men lätt uppklippta längder som rör sig luftigt ger en chic och vuxen look.

Snyggast på:
Alla ansiktsformet passar i långt hår. Valet av lugg och hur benan ligger är lätt att anpassa för varje person. Däremot är hårets kvalitet en avgörande faktor. I tunt hår blir det lätt ”platt fall”. Motsatsen gäller för kraftigt och krusigt hår, då blir frisyren alldeles för yvig och stor.

Stylingtips:
För att glansiga och slingrande lockar behöver du en grov locktång. Arbeta med tunna slingor, och red ut lockarna med fingrarna först när de svalnat. Låt sedan håret falla som det vill. Det ger den där eftertraktade, glansiga vågigheten som supermodellerna har, utan att intrycket blir ängsligt eller superfriserat.