Foto: Bulls Press - ACP Magazines Ltd

Höstens finaste frisyrer - om amelias läsare får bestämma

Långt och lockigt, lång fläta eller vild volym. Vi lät er läsare rösta om vilka frisyrer ni gillar bäst. Här är resultatet - och bästa tipsen för hur du med rätt klippning, bra stylingprodukter och smarta proffstrix fixar en vinnarfrisyr.1. Långt och lockigt

Foto: Bulls Press - ACP Magazines LtdSäg till frisören:
Att du behöver få längderna uppklippta om du har kraftigt hår – i annat fall blir det stumt och tungt. 

Styla så här: Massera in en lockframkallande stylingkräm i fuktigt hår och föna håret försiktigt med fön och tratt. Avsluta med sval luft så fixeras lockarna. Fördela en aning stylingolja över handflatorna och krama ­håret med händerna så ökar du glansen på ett fint sätt.

Proffstipset: Att finger­tupera längderna ger en dramatisk volymökning.

Foto: CAMERA PRESS/Bulls

2. Glansig retrostilSäg till frisören:
Att du vill ha långa längder med täta, lätt uppklippta toppar. Har du tunt hår, be frisören göra löshår i rätt hårfärg som du kan fästa med klämmor i underhåret.

Styla så här: Fukta håret med volymsprej vid hårrötterna, torka håret med fön och rundborste. Spreja lätt med torrschampo i underhåret. Tupera hela håret, borsta överhåret slätt och forma frisyren med tuperingskammens pinne. Avsluta med glanssprej. 

Proffstipset: Tupera extra noga närmast hårbotten, då får du stadig volym som håller länge.

Foto: (c)ACP/Bulls

3. Finaste flätanSäg till frisören:
Att toppa ditt hår med varsam sax, och att ge dig en volymgivande inpackning som stärker ditt långa hår. Komplettera klippningen med ljusa slingor som ger liv åt långt hår.

Styla så här: Spreja en volymgivande stylinglotion i hela håret och föna håret torrt. Kamma en lågt sittande sidbena och för håret bakom ena örat. Tupera längderna lätt och gör en bred, luftig fläta. Fäst med en skonsam snodd och ”dra” isär flätan så den ser lite tuffare ut. 

Proffstipset: Spreja längderna med torrschampo innan du flätar, så får den extra allt av hållbarhet och volym.

Foto: Bulls Press - ACP Magazines Ltd

4. Vild volym

Säg till frisören: Att ditt långa hår ska klippas upp så att topparna är graderade med kortare längder mot ansiktet, och längre bak.

Styla så här: Fukta håret med stadgegivande värmeskyddande sprej. Lägg upp det på stora värmespolar. Ett annat alternativ är att använda en grov locktång, rulla upp den varma locken och låta den svalna så. Borsta ur håret, forma lockar och vågor med fingrarna och fixera med hårsprej.

Proffstipset: Skaka sparsamt med volympuder i längderna, det gör håret kärvare och ger en naturlig volymökning.

Foto: CAMERA PRESS/Bulls

5. Nonchiga vågor

Säg till frisören: Att du ­behöver behålla så mycket längd som möjligt, och att klippa upp håret lite lätt mot ansiktet.

Styla så här: Spreja igenom håret med en värmeskyddande produkt. Blås det torrt med fön och paddelborste. Vira grova ­sektioner ett varv eller två runt en kraftig locktång. Fingerkamma igenom håret för att bryta upp vågorna och få den rätta, nonchalanta looken.Proffstipset:
Lite torrschampo i längderna ger volym som håller länge.

Foto: CAMERA PRESS/Bulls

6. Uppklippt med lugg

Säg till frisören: Att du vill att helluggen ska anpassas efter ditt ansikte, och att håret ska klippas upp mot ansiktet så det ger ett lätt och luftigt intryck.

Styla så här: Krama in en lätt volymmousse i håret och blås torrt. Blås på mellanläge och föna håret medan du klämmer i längderna för att uppmuntra själv­fallet. Forma luggen med en stor rundborste. Kläm in en aning ­fibervax i topparna för att få fin separation.Proffstipset:
Klipp luggen ofta – fråga om det finns en elev på salongen som kan hjälpa till!

Foto: Bulls Press - ACP Magazines Ltd

7. Kort, men långtBe frisören:
Att spara längderna på hjässan och klippa ­håret mot ansiktet så att du kan variera benan på flera olika sätt. Nacken ska vara fylllig, men ­kortklippt. 

Styla så här: Blås håret torrt med rundborste och fön efter att ha masserat in volymmousse. ­Tupera vid hårbotten, borsta överhåret slätt och forma frisyren. Använd plattång för att forma överhårets vågor. Avsluta med att dra in lite fibervax för att separera topparna.

Proffstipset: Avänd en smal plattång för att forma vågor i överhåret.

8. Änglalika lockarSäg till frisören:
Om du vill vara lockig varje dag, be om en permanent på små spolar. I ­annat fall räcker det att få topparna uppklippta, och att frisören använder en grov krustång.

Styla så här: Om du permanentat dig, kläm in en aning hårolja och en mjuk stylingkräm i ­håret medan det självtorkar. Det tricket fungerar lika bra för alla som har ­smålockigt hår. Väljer du att ­använda krustång, låt håret svalna ordentligt innan du ­fingerkammar det för att bryta upp lockarna.

Proffstipset: Du får samma look av att rulla upp smala slingor på tunna pappersremsor eller sämsk­skinns­rullar.

LÄS MER: Här kan du se samtliga frisyrer LÄS MER: 10 snyggaste trendfrisyrerna just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!