Hope blev Guldknappenvinnare

Designerduon Hope vann årets Guldknappen-pris med sitt uniformsinspirerade mode. Ett särskilt accessoarpris tilldelades i år Efva Attling. Läs mer om Sveriges mest prestigefyllda modegala!

Vinnarna Stefan Söderberg och Ann Ringstrand framför Guldknappen.

Sveriges modeelit samlades i går på Fotografiska muséet för att kora årets bästa svenska design.

Ann Ringstrand och Stefan Söderberg grundade klädmärket Hope för att  skapa kläderna de själva saknade och med sitt moderna kulturarv har de  skrivit in sig i den svenska modehistorien!  

 En enad jury motiverade sitt val så här:  "Funktion, innovativ kvalitet och fokus på detaljer är honnörsord  för Guldknappenvinnaren 2010. Stilen är dämpat lugn, avskalat ren,  tidlöst hållbar, och slitstarkt kraftfull. Genom sin råa enkelhet skapar  de ett poetiskt uttryck som i dag är synonymt med skandinavisk  funktionalism. De strama linjerna med utgångspunkt i herrmode är en  påminnelse om ett modernt svenskt kulturarv som kommer överleva länge.  Ann Ringstrand och Stefan Söderberg för Hope har med uthållighet och  konsekvens i sitt formspråk vunnit våra modehjärtan, därför tilldelas de  Damernas Världs 29:e Guldknapp." 

 – Jag tycker det är jätteroligt. Guldknappen är Sveriges största modepris, säger Ann Ringstrand.  

 Stefan Söderberg fortsätter i sin segerintervju med damernasvarld.se:

 – Det är ett erkännande. Vi hoppas att  det kommer att hjälpa att stärka varumärket utanför Stockholm.

 Hur reagerade du när du fick veta att ni vunnit ?

 – När Martina ringde och berättade var Ann utomlands så jag kunde  inte säga det till henne. Jag mailade henne av en annan anledning och  avslutade mailet med ? Ps. vi har vunnit ett pris som börjar på g och  slutar på nappen. När hon läste det blev hon jätteglad och började  gråta. 

 Varför tror du att just Hope vann?  – Det är svårt att tävla med kläder men jag tror att en av  anledningarna var visningen vi hade med höstkollektionen. Det var en  liten, intim visning på Dramaten där vi berättade hur vi tänker kring  Hope, att det är mer än yta, det finns även andra dimensioner. 

 På vilket sätt?  – Vi jobbar långsiktigt och jagar inte trender, istället fokuserar vi  mer på materialen och hur vi bygger plaggen. Vi värnar om insidan,  passformen och vi vill inte lämna något åt slumpen.

 Ni har vunnit ett av Sveriges mest prestigefyllda designpris, vad står nu på tur? 

 – Nu gör vi en ny hemsida med en ny online butik. Vi har även gjort  en ny kollektion som vi kallar smartkollektion, den är mer inriktad på  business och så finns samarbetet med Nina Persson i butik.

 Läs mer:  http://damernasvarld.se/

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!