Foto: Juliette Neel

Hon är 50 år och fri från rynkor – men skulle du vilja pröva hennes ovanliga metod?

50-åriga Tess Christian har ett ovanligt knep för att hålla sig fri från rynkor. För brittiska Daily Mail avslöjar hon hemligheten bakom sin släta hy: "Jag har inte skrattat eller lett sen jag var tonåring."

Tess Christian började träna sig att kontrollera sina ansiktsmuskler när hon som barn skrevs in på en katolsk skola: "De glädjelösa nunnorna tyckte inte om när barnen log," säger hon till Daily Mail.

I dag, 40 år senare, är Tess vänner så vana vid hennes återhållna glädje att de kallar henne "Mona Lisa" berättar hon: "Mina mungipor kanske går upp lite ibland, men jag ser aldrig mer än måttligt road ut"

Enligt dermatologen Nick Lowe kan Tess Christians metod ge resultat. Att minska muskelaktiviteten i ansiktet gör att huden veckas mindre och färre rynkor uppstår.

"Det är så Botox fungerar ... Att inte le är ett gör-det-själv-alternativ, även om jag skulle tro att det är svårt, för att inte tala om tråkigt för din partner och förvirrande för dina barn," säger Lowe till Daily Mail.

Inte ens när hon blev mamma rörde hon Tess Christian en min. "När Stevie föddes var jag överväldigad av glädje, men jag kände inte behovet att le."

Men hon ser sig inte som någon tråkmåns: "Det är inte så att jag är glädjelös. Jag älskar livet. Jag känner bara inte att jag behöver visa det genom att gå runt med ett flin."

Bilder via Bored Panda.

Vill du se mer sådant här? Följ Amelia på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!