Helena Christensens skönhetsknep!

Vi ser henne på tidningsomslag, i musikvideor och på catwalken. Helena Christensen ser alltid lika fräsch ut. Men vilka är hennes bästa skönhetstips? amelia Hår- och skönhets redaktör Alexandra Nyman fick svaren!

Helena, man har nästan aldrig sett dig ha en ”bad hair day”. Har du något speciellt trick för att hålla det fräscht?

 – Jag använder ofta hårmask och ibland låter jag den sitta i över natten. Jag brukar också sova med håret i flätor för att undvika att det blir tovigt eller går av.

 Har du någon gång gjort något galet med ditt hår, som du sedan fått ångra bittert?

 – Javisst, jag gjorde en riktig krullpermanent när jag var 15 år och det inte bara såg helt horribelt ut speciellt som jag lät luggen vara rak! Har du inte provat den här looken ännu, gör det, det är värt alla skratten! Men jag färgade också mitt hår grönt när jag var 29 år och älskade det! Kände mig som en sjöjungfru.

 Finns det något du aldrig skulle använda i ditt hår?

 – Ja! För mycket vax eller hårspray, det både SER vidrigt ut och känns likadant.

 Hur håller du din hy i bra skick ut?

 – För mig är fukt A och O. Eftersom jag har varit riktigt tungt sminkad i många år på catwalks och fotograferingar, ofta i kombination med långa flygresor, har jag fått problem med riktigt uttorkad hy. Jag har en tendens att inte dricka tillräckligt med vatten hur mycket jag än försöker, vilket bidrar till att huden torkar ut. Då brukar jag ta till serum som bombar min hud med fukt, och som pricken över i använder jag en riktigt lyxig fuktkräm, exempelvis Crème de la Mer.

 Vilket är ditt bästa skönhetsknep?

 – Det är något så enkelt och billigt som sömn och motion, och en riktigt bra fuktkräm så klart. Så höll jag på att glömma: Massor av god mat! Jag äter också omega-3 och grönt-te-vitaminer när jag kommer ihåg.

 Många hudprodukter är lyxiga och dyra. Men om man vill ha en budgetvariant för huden? 

 – Att använda olivolja i håret och även i ansiktet är ett bra trick för att snabbt få återfuktad och smidig hy. Det fungerar jättebra. Olivolja har jag använt länge och jag klarar mig nästan inte utan det.

 Vad har du alltid i din sminkväska?

 – Läppglans! Jag gillar verkligen Nars lip laquer läppglans som jag använder både på läppar och till kinder. Estée Lauders Nude lip gloss i en nästan ofärgad nyans är en annan favorit.

 Har du strikta regler för vad du stoppar i dig?

 – Ja, massor av god mat som sagt! Jag håller inte tillbaka. Men så boxas jag och joggar mycket för att kunna äta vad och när jag vill.

 Om du bara har 5 minuter, hur gör du dig ännu snyggare?

 – Jag har aldrig mycket smink privat för jag vill se naturlig och hälsosam ut. Jag kanske tar på lite rouge och läppglans bara för att inte se trött ut.

 Till sist, vad gör dig riktigt lycklig en dålig dag?

 – När min son Mingus säger att han älskar mig mycket mer än han älskar tusen ödlor, ha ha. 

Foto: 0003qhkl / ©BULLS

Med sonen Mingus i New York.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!