Med den här guiden får du garanterat en jämn och naturlig fuskbränna.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – amelia testar brun utan sol (bus)

Raka benen 24 timmar innan du smörjer med brun utan sol

Innan du applicerar din brun utan sol-kräm:

1. Förbered med peeling

Det finns många fördelar med att peela kroppen. Du får bort döda hudceller och huden får en jämnare yta, samtidigt som blodcirkulationen sätts igång. Skrubba med cirkulerande rörelser och var noggrann med områden som knän och armbågar. Avsluta med att skölja bort skrubben med ljummet vatten. Det här är grunden för ett perfekt resultat.

Tips! Peela inte för ofta. För kroppen är en till två gånger i veckan bäst, i ansiktet räcker det med en gång.

2. Återfukta ordentligt

För att undvika fläckar och ränder gäller det att återfukta huden ordentligt innan du börjar applicera din brun utan sol. Välj en fet kroppskräm eller kroppsolja och smörj in kroppen från topp till tå. Kom ihåg knän, fötter, nagelband och händer. Till ansiktet väljer du din vanliga ansiktskräm. Vänta gärna en halvtimme så krämen hinner absorberas ordentligt innan du börjar ”busa”.

3. Börja busa

Nu är det dags för själva ”busandet”. Applicera din brun utan sol-produkt med stora, svepande rörelser över hela kroppen. Var försiktig, och ta inte för mycket – det kan bli ojämnt. Det är bättre om du tar lite åt gången och hellre fler gånger.

Tips! Använd gärna en applikationshandske, då är det lättare att få ett jämnt resultat. Dessutom skyddar du händerna från att bli missfärgade.

4. Finputsa

Då du känner dig klar med smörjande är det bra att dubbelkolla ställen som är svåra att komma åt. Mellan tårna, mellan fingrarna och i arm- och knäveck. Där kan det lätt bli för mycket kräm. Ta en bomullsrondell till hjälp och putsa där krämen lagt sig för tjockt. Passa även på att kontrollera hals och örsnibbar. Brun utan sol- produkter kan missfärga plagg, så vänta gärna i 20 minuter innan du klär på dig.

Av: Hannah Bergroth och Nina Jakobson Foto: iStock


 
Följ med på weekendresa till Kroatien med amelia och Sabina Dufberg i september!

Res med amelia till Koratien

NUVARANDE Brun utan sol-kräm – 4 enkla steg till fläckfritt resultat
NÄSTA Så får du bäst resultat med brun utan sol-kräm – slipp ränder och fläckar