Foto: Jack Hollingsworth / ©2004 Jack Hollingsworth - A

Blända ikapp med solen!

Ett strålande härligt leende blir ännu härligare med bländande vita gaddar. Testa en tokenkel gammal morsmorskur och få fräschare tänder för bara några kronor.

Det finns massor med knep för att få vitare tänder. Ett knep stavas bikarbonat. Och vanligt salt. Det funkar inte om du har jätteproblem med gula eller grå tänder och beläggningar, men för dig som vill fräscha upp dina gaddar och ge de ett lyft är det ett hett tips. Och skonsamt är det också, för såväl mun som miljö!

Så gör du:

 Blöt din tandborste pyttelite och strö på bikarbonat och salt. Borsta ordentligt i några minuter och skölj. Sedan borstar du som vanligt med tandkräm.

Andra saker bikarbonat fräschar upp:

 Kylskåpet. Bikarbonatet tar upp dofter, så vill du bli av med unken lukt i kylen ska du ha en liten skål med mirakelmedlet därinne. Det går också bra att skura skåpet med bikarbonat.

Fötterna. Blanda en näve grovt salt, 1 msk vinäger och 2 tsk bikarbonat i ett varmt fotbad. Perfekt om du promenerat en hel dag!

Avloppet. Blir det stopp där ska du först prova med en rejäl mängd hett vatten. Funkar inte det kan du prova detta: Lös upp en kaffekopp bikarbonat och lika mycket salt i en kastrull med kokande vatten. Häll i avloppet.

Bikarbonat köper du i mataffären, det finns bland kryddorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!