Foto: Istock

Black Friday 2019 – stor guide för att fynda rätt på rean

Black Friday 2019 infaller den 29 november. Redan nu har amelia sammanställt en shoppingguide för dig så att du kan fynda rätt på rean!

För ett par år sedan tog det amerikanska fenomenet Black Friday Sverige med storm och gjorde entré hos många butiker och webbshoppar. Dagen, som sedan länge har varit den största shoppingdagen på året i USA, innebär att butiker rear ut stora delar av sitt sortiment i 24 timmar.

Redan vid midnatt sätter många reor igång och totalt beräknas Black Friday omsätta runt 500 miljarder om året. Själva namnet sägs komma från att handelns siffror vänder från röda (förlust) till svarta (vinst) under den fredagen.

När är Black Friday 2019?

Black Friday infaller alltid den fjärde fredagen i november, dagen efter amerikanska högtiden Thanksgiving. 2019 blir det den 29 november, perfekt efter lön.

Hur funkar Black Friday i Sverige?

I Sverige är Black Friday större online än vad det är i fysiska butiker och readagen innebär att du kan fynda julklappar till både dig och andra till kraftigt rabatterade priser. Många webbshoppar börjar med rea redan klockan tolv på natten och rean varar i regel i 24 timmar framåt. Många förlänger rean över helgen följt av Cyber Monday, måndagen efteråt, som ursprungligen var e-handelns motsvarighet till readagen.

Då var lönen äntligen på kontot och rean har startat! Var hoppas du kunna fynda i helgen?

LÄS OCKSÅ: 12 tips på hur du slipper shoppingmisstagen på Black Friday

Svenska webbshoppar som är klara för Black Friday 2019

Listan uppdateras löpande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!