Artikeln innehåller köplänkar

Bäst i test: Spray som döljer utväxt och gråa hår - här är vår favorit

Du färgar håret, men efter en vecka eller två kryper utväxten fram – känns problemet igen? Med rätt produkt kan du tänja tiden mellan salongsbesök och kostsamma färgningar. amelia har testat vilka färgsprayer som gör jobbet bäst.

Vilken spray döljer egentligen utväxt bäst? Vår testpanel, som består av amelia-läsare i olika åldrar, har testat en mängd olika färgsprayer. De här sju produkterna nedan är testets absolut bästa produkter:

1. Root coverup, Colorwow  – naturligt och snyggt

BETYG: 5

Drygt puder som penslas längs utväxten, fäster vid opreparerat hår och håller sig där till nästa schamponering. Finns i sju färger. Tips! Att blanda Red med Blonde ger en fin kopparröd nyans. Läs mer och köp här. 

2. Instant root concealer, Charles Worthington  – spray som sitter

BETYG: 4+

Riktigt bra kamouflagespray som suddar bort utväxten i upp till tre dagar. Finns tyvärr bara i tre färgvarianter, men hittar du en som ­passar så får du en höjdarprodukt till bra pris. Läs mer och köp här. 

3. Root camouflage, Lernberger Stafsing  – med mikropigment

BETYG: 4+

Den här färgsprayen ger en finfördelad färgdimma som döljer silverstrån utan att ge ett dött, målat intryck. Känns lätt och håller sig kvar på ­håret utan att smula. Tre nyanser. Läs mer och köp här.

4. Airbrush root touchup, Oribe  – lyxkänsla

BETYG: 4+

Ger suveränt naturlig täckning, så snart du vant dig vid sprayflaskans smala precisionstråle. Sex nyanser finns, varav en platinablond. Dyr! Läs mer och köp här. Läs mer och köp här.

5. Magic retouch concealer, L’Oréal Paris  – täcker ordentligt

BETYG: 3+

Färgspray vars pigment ger bra täckning men kan kännas lite stel och tung om du har fintrådigt hår. Finns i fem neutrala standardnyanser, ingen drar mot rött. Läs mer och köp här. 

6. Root retoucher, Schwarzkopf  – akta badrumsväggen!

BETYG: 3

Pudersprejen kan ge utväxten ojämn täckning och det är alldeles för lätt att stänka ner badrumsväggarna. Finns i fem färger och räcker till cirka 25 appliceringar. Läs mer och köp här.

7. Hair concealer, Proffs  – budgetbasvara

BETYG: 2

Döljer utväxten, men den som över­doserat får svårt att borsta bort över­flödet. Fem nyanser erbjuds, men de två blonda är mörkare än förväntat. Läs mer och köp här.

FLER TEST AV HÅRPRODUKTER:

•  Bästa håroljorna och hårserum 2019 – här är våra favoriter

Årets bästa hårvård och styling

Så räddar du torrt och slitet hår – bästa produkterna och expertknepen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!