Brun-utan-sol finns i många olika varianter förutom kräm. Mousse, sheet mask eller servetter. amelia har testat de bästa bus-produkterna.

Brun utan sol-kräm, eller bus som det förkortas, är den smartaste genvägen till en hälsosam solbränna. Utan pigmentfläckar eller rödsvedd hud! Här är bäst i test.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – amelia testar kroppsskrubb (skrubba fram hudens lyster)

Mousse ­– Ger naturligt resultat

Ofärgad vätska som blir till vit mousse i handen. Första gången vi testar händer inte mycket, men nästa gång vräker vi på ordentligt och masserar in moussen med bus-handske. Ger fin och jämn solbränna som dock kunde varit djupare i färgen. Luktar nästan ingenting, finns i två nyanser. Invisi foaming tan water, Vita liberata, 489 kr/200 ml.

Serum – för fukt och glow

Citrusfräscht doftande serum som går att använda som enda fuktkräm – tills du inte vill

ha mer fuskbränna förstås. Ger skön återfuktning och len hud. Själva färgen kommer gradvis och väldigt försiktigt. Ger mer fräsch glow än somrig färg. Aqua-gelée autobronzante, Biotherm, 250 kr/50 ml.

Sheet mask – quickfix för ansiktet

Vi gillar idén med att stoppa brun utan sol i en arkmask. Den är lätt att ta med, lätt att använda. Tyvärr är passformen lite si och så. Ögonbrynen, som ju bör undvikas, blir helt indränkta, medan nästippen sticker ut. Men när vi tar av masken och masserar in det som är kvar på ansiktet ser vi till att få bus även på de ställen som masken missat och resultatet blir en fräsch och naturlig bränna. Bronzing face sheet mask, St. Tropez, 119 kr/1 st.

Servetter – maxa resultatet

De här är riktigt lätta att använda. Ta ut en eller två servetter, beroende på hur stort område du vill busa, och stryk över huden. Tvätta händerna, vänta på att huden torkar – klart. Luktar inte alls gott och det gäller att vara lite noga vid applicering för att slippa fläckiga hörn, men färgen blir fin och naturlig, om du har anlag för mycket solbränna. Selftanning duo wipes, L Oréal Paris, 39 kr/2 st.

Ansiktsvatten – doftar gott

En brun utan sol som luktar gott på riktigt? Jo, faktiskt. Lätt att applicera är den också. Klutta bara ut den mjölkiga krämen på en bomullsrondell och stryk över huden. Skön och återfuktande, ger snabbt fin lyster. Därefter också lite, men diskret, färg. För ansikte och dekolletage. Liquid bronze self tanning, Clarins, 295 kr/125 ml.

Av: Hannah Bergroth och Nina Jakobson Foto: iStock

LÄS OCKSÅ: Så får du bäst resultat med brun utan sol-kräm – slipp ränder och fläckar


Följ med på weekendresa till Kroatien med amelia och Sabina Dufberg i september!

Res med amelia till Koratien

NUVARANDE Bäst i test – amelia testar brun utan sol (bus)
NÄSTA Brun utan sol-kräm – 4 enkla steg till fläckfritt resultat