En bra vattenfast mascara ska böja och ”biffa upp” fransvolymen utan att klumpa sig. amelias testare har valt ut de bästa som tål ett dopp eller två utan att smula eller rinna av.

Spontanbad, glada gapskratt, snyft-tillfällen och sommarregn – en vattenfast mascara ska troget stanna oavsett situation. Vi har testat massor av mascaror – här är de mascaror som fick allra högst betyg.

1. En storfavorit
Sport waterproof mascara catch & curl, Eyeko.

vattenfast_mascara1
BETYG: 5

Wow, säger testarna om den här godingen vars spiralborste lyfter fransarna till oanade höjder. Mascarakrämen sitter bra, men löses upp av oljebaserad remover.  Läs mer och köp här.


 

2. Budgetfavorit!
Worth the hype waterproof mascara, Nyx

vattenfast-mascara-test

BETYG: 5

Den sotsvarta, parfymfria mascarakrämen lägger sig jämnt och fint över fransarna, och sitter sedan som berget. Glöm bara inte att alltid ha en pålitlig tvåfasremover till hands för att tvätta bort den. Läs mer och köp här.


3. Mascaran som sitter där den ska
False lash effect waterproof mascara, Max factor.

vattenfast_mascara2
BETYG: 5

Här är mascaran som sitter där du satt den, men som lydigt glider iväg när du använder remover. Klarar de fetaste ögonlock utan att låta sig rubbas. Ger fin och hållbar böj. Läs mer och köp här.


4. Hållbar vardagsmascara

Stay perfect long lasting volume. No 7

mascara-test-bast

BETYG: 4+

Den gjutna borsten har suverän spänst och mascaran gör att fransarna håller formen riktigt bra. Den fina vardagsvolymen varar ända tills du tvättar av med varmt vatten. Läs mer och köp här. Läs mer och köp här.


5. Liten och pålitlig
High impact waterproof mascara, Clinique.

vattenfast_mascara4
BETYG: 4

Smidig hylsa där den konformade borsten samverkar med mascarakrämen för att förlänga och böja fransarna på snyggaste sätt. Sitter verkligen jättebra tills du tvättar med varmt vatten. Läs mer och köp här.


6. Ger lösfranseffekt
False lash effect mascara waterproof, YSL

vattenfast-test-mascara
BETYG: 4

Suverän volymgivare vars täta borste passar allra best för dig som inte har alltför glesa fransar. Det vattenfasta är nästan bättre än originalet, och det vill inte säga lite.  Läs mer och köp här.


7. Sitter, sitter och sitter

Mascara terrybly waterproff, By Terry

mascara-test
BETYG: 4

Maffig borste och fyllig mascarakräm som ger megavolym och smickrande extra längd. Fransarna håller sig snygga hela dagen, men sedan krävs en rejäl remover för att få bort mascaran. Läs mer och köp här. 


8. Vattenfast klassiker
38° mascara volumizing, Sensai.

vattenfast_mascara6

BETYG: 3

Rätt val för dig som vill få längd, färg och volym på fransar som blir naturligt mjuka. Mascarakrämen som sitter som berget, men ändå snällt glider av i 38-gradigt vatten. Läs mer och köp här.


Ta bort vattenfast mascara på rätt sätt

Tryck en remover-fuktad rondell mot ögat och räkna till fem. Då hinner mascaran lösas upp och det går lätt att svepa fransarna rena.

Tips! Känns mascaran för tät eller torr? Värm upp hylsan i ett glas varmt vatten så blir den mjukare och mer följsam.

Pumpa inte in luft i mascaratuben – det är smartare att fånga upp mascarakrämen genom att vrida och vicka med borsten.