Sensais vattenfasta mascara 38 grader är en riktig klassiker. Vi har testat den, plus sex andra vattenfasta mascaror som håller hela dagen och kvällen.

Tips! Känns mascaran för tät eller torr? Värm upp hylsan i ett glas varmt vatten så blir den mjukare och mer följsam.

Pumpa inte in luft i mascaratuben – det är smartare att fånga upp mascarakrämen genom att vrida och vicka med borsten.


1. En storfavorit
Sport waterproof mascara catch & curl, Eyeko.

vattenfast_mascara1
Wow, säger testarna om den här godingen vars spiralborste lyfter fransarna till oanade höjder. Mascarakrämen sitter bra, men löses upp av oljebaserad remover.  Läs mer och köp här.


2. Bra volymgivare
Flawless definition waterproof, Bare minerals.

vattenfast_mascara7
Sommarens toppenköp! Den konformade, gjutna borsten lägger vitaminberikad, fyllig mascarakräm runt varje frans så de får extra längd och maffig volym. Bäst av allt, vatten rubbar inte de målade fransarna. Läs mer och köp här.


3. Sitter där den ska
False lash effect waterproof mascara, Max factor.

vattenfast_mascara2
Här är mascaran som sitter där du satt den, men som lydigt glider iväg när du använder remover. Klarar de fetaste ögonlock utan att låta sig rubbas. Ger fin och hållbar böj. Läs mer och köp här.


4. Fransarnas regnrock
Waterproof mascara top coat, Nyx.

vattenfast_mascara3

Det här är en smart idé! Använd din favoritmascara och förvandla den till vattenfastgenom att toppa de målade fransarna med den här transparenta krämen. Sitter i vått och torrt. Läs mer och köp här.


5. Liten och pålitlig
High impact waterproof mascara, Clinique.

vattenfast_mascara4
Smidig hylsa där den konformade borsten samverkar med mascarakrämen för att förlänga och böja fransarna på snyggaste sätt. Sitter verkligen jättebra tills du tvättar med varmt vatten. Läs mer och köp här.


6. Lyxig mascara
Volume effect faux cils waterproof, YSL.

vattenfast_mascara5
Lyxmascara som förvandlar glesa fransar till fladdrande långa och flörtiga. Lika bra som originalet, men här får du dessutom ett staying power utöver det vanliga. Plus för snygg hylsa, men minus för priset! Läs mer och köp här.


7. Klassiker
38° mascara volumizing, Sensai.

vattenfast_mascara6

Rätt val för dig som vill få längd, färg och volym på fransar som blir naturligt mjuka. Mascarakrämen som sitter som berget, men ändå snällt glider av i 38-gradigt vatten. Läs mer och köp här.