Drömmer du om ett följsamt hår med fin glans? amelias Linnea Öst har testar fem vårdande stylingoljor som ger glans och mjukhet utan att tynga ner.

Varje droppe vårdar

1. Kérastase Elixir Ultime känns fet i handen men ”försvinner” snabbt i håret och gör det härligt mjukt och blankt. En höjdare i såväl blött som torrt hår. Dyr, men beroendeframkallande. Varje droppe ger vård, näring och smickrande glans!
Pris: 125 ml/­335 kr.

 

 

Perfekt för torrt hår

2. Davines Absolute Beautifying Potion har allt: Praktisk pumpflaska, härligt lätt doft och gör håret mjukt och fylligt. Kläm in i fuktigt hår, och inte minsta burr finns kvar. Ett måste om du har torrt, lockigt eller risigt hår.
Pris: 135 ml/340 kr.

 


Gör håret mjukt och följsamt

3. Moroccanoil ger perfekt resultat, både i vått och torrt hår. Oljan gör håret blankt, mjukt och följsamt utan att förlora volym. Minuspoäng för glasflaska, avsaknaden av pump och det att den är så odryg.
Pris: 100 ml/229kr.

 


Förvånande lätt i håret

4. L’Oréal Professionnel Mythic Oil med vårdande oljor känns förvånande lätt i håret och gör det blankt, inte fett. Det är lätt att pumpa fram rätt mängd men flaskan är inte ”träningsväskesäker”. Prisvärd!
Pris: 125 ml/155 kr.

 


Lugnar risbuskar

5. Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Finishing Treatment med kraftig konsistens har en lugnande effekt på kraftiga risbuskar (för fintrådigt hår finns en light-version). Söt plastflaska! Bra hårolja, men inte bäst.
Pris: 100 ml/210 kr.  

 


SÅ GÖR DU:

  • Applicera oljan i vått eller handdukstorkat hår och kamma igenom för att få jämn fördelning. Var mer sparsam i torrt hår.
  • Ta hårolja enbart på topparna om du har fett hår.
  • De nya håroljorna är som en bra foundation för håret, du kan styla som vanligt efteråt.
NUVARANDE amelia testar hårolja
NÄSTA Så gick hon ner 24 kilo med Dukandieten