8 fantastiska sätt att använda tops på – utan att topsa örat

Många använder nog sina tops i örat, eller för att ta bort smink som hamnat fel. Men det finns så många andra användningsområden för tops, eller bomullspinnar som det också kallas. Foto: iStock

1. Låt en tops ersätta din parfym

Att lägga ned en parfymflaska i handväskan kan kännas både riskabelt och tungt. Spreja istället parfym på några tops och lägg dem i en väl försluten plastpåse. På så sätt kapslas doften in och du kan dutta på lite väldoft med dina tops under dagen.

2. Undvik smetigt läppstift med tops

Efter att du applicerat ditt läppstift finns en risk för att det blir smetigt och hamnar utanför munnen. För att undvika det kan du doppa en tops i hudfärgat puder och applicera längs läpplinjen. Pudret skapar en barriär runt läpparna och du slipper färg utanför munnen.

Läs också:Därför blir din hud torr - 6 tips på hur du får den mjuk och smidig

3. Använd en tops för att dölja utväxten

Det är inte alltid man hinner färga sin utväxt även om det skulle behövas. Doppa en tops i en ögonskugga i samma nyans som din hårfärg och stryk den längs utväxten.

4. Rengör hårfönen med tops

För att hårfönen ska vara så effektiv som möjligt gäller det att hålla den ren. Detta är lätt att glömma bort, men rengör bakstycket på hårtorken med en tops ibland, så bibehålls dess kapacitet.

5.Använd två tops till att klämma finnar

För att göra klämmandet av finnar lite skonsammare kan du, istället för att använda naglarna eller fingrarna, ta hjälp av två tops som du trycker med från varsitt håll om finnen. Ta en varm dusch innan så är huden varm och mjuk, och desto mer mottaglig för klämmande!

6. Ta bort nagellack med tops

Alla vet hur svårt det är att pricka rätt när man målar naglarna. Eller hur ofta man börjar göra saker innan nagellacket torkat. För att få bort oönskat lack är det smart att hälla upp borttagningsmedel i removerflaskans lock och sedan doppa en tops som stryks över det kladdiga området.

Läs också:Så får du bättre munhälsa - i 4 enkla steg

7. Ta hjälp av en tops när dragkedjan har fastnat

Det finns inget jobbigare än när dragkedjan på jackan har fastnat. Ett superknep är att smeta på lite schampo på en tops och stryka det över den del av dragkedjan som sitter fast. Schampot blir ett smörjmedel och gör att kedjan blir lättare att lossa och dra upp.

8. Ta bort sminket med tops

Om din ögonmakeupremover har tagit slut kan du i nödfall ta lite hudlotion på en tops och försiktigt stryka över ögat.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 23 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Mest läst på amelia.se:

After Darks Lasse Flinckman är död – blev 66 år gammal

Bruce Springsteens hyllning till Prince – gör succé med "Purple Rain"

"Han slår dig för att han gillar dig" – här är videon ALLA borde se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!