Bäst i test: 5 naturliga schampo och balsam utan tillsatser

Foto: E+ / Getty Images / RuslanDashinsky

Letar du efter ett sulfatfritt, naturligt schampo och balsam som återfuktar ditt hår? I vårt bäst i test kommer du definitivt hitta rätt.

Ämnen i artikel:

En sak är säker: man väljer inte schampo och balsam på en handvändning. Det är som en djungel av alternativ där ute – och varför skulle du då nöja dig med något som inte är ekologiskt, skonsamt och fritt från sulfater?

Det enkla svaret är att det ska du inte göra.

Sulfatfritt schampo –  bäst i test 2018

Här listar vi fem naturliga schampo och balsam som ger håret den vård det behöver – utan oönskade tillsatser. Och skulle du behöva komplettera med en inpackning så hittar du det här.

 

1. Björn Axén, Organic Moisturizing

Organic Moisturizing schampo från Björn Axén.Betyg: 5

Det här schampot löddrar så härligt, och balsamet återfuktar så bra att våra testare först inte fattat att de använt naturschampo med minst 95 % naturliga ingredienserna. Axén lägger inte sina pengar på att eko-certifiera, det ger oss konsumenter rimliga priser trots innehåll av toppkvalitet. Läs mer och köp här.

 

2. Kerastase, Aura Botanica

Aura Botanica från Kerastase.Betyg: 4

Här får du ett drygt och sulfatfritt schampo vars lödder doftar gott och lagom örtigt. Balsamet håller samma höga klass och gör håret lent, lättkammat och glansigt. Innehåller både kokos- och arganolja. Läs mer och köp här.

 

3. L’Oréal, Safflower rich infusion

Safflower rich infusion från L’Oréal.Betyg: 4

Riktigt bra vardagsprodukter för dig som inte vill lägga hela lönen på hårvård men ändå unna dig en lyxkänsla. Håret tackar dig genom att bli skönt återfuktat och lätt att reda ut. Extrapoäng för att schampot kommer i stor, snyggt designad pumpflaska. Läs mer och köp här.

 

4. Faith in natureMint (mot mjäll)

Faith in nature från Mint.

Betyg: 4

Ekologiskt schampo som fräschar upp hårbotten och tvättar bort mjällen– wow vilken grej! Visst, du får inte massor av lödder men hårbotten känns piggare redan efter första tvätten. Balsamet är också uppfräschande, så här får du två prisvärda problemlösare. Läs mer och köp här.

 

5. Biolage, R.A.W. Nourish

R.A.W. Nourish från Biolage.

Betyg: 3

Det fylliga schampot är lite tunnare än vanliga schampon, men håret blir behagligt rent. Balsamet är skönt krämigt och förvandlar torra, risiga hårbuskar till lena och lättkammade längder. Både schampo och balsam är till 99 % biologiskt nedbrytbara. Läs mer och köp här.

 

Kanske gillar du också?

Bäst i test – amelia testar håroljor

Volymmousse – bäst i test (och så får du volym som håller!

3 frisyrer till nyårsfesten (som är enkla att göra själv!)

Prövat & testat: torrschampo

Text: Linnea Öst

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!