12 hårknep du måste testa

Här är de oväntade knepen som gör samlivet med ditt hår mycket enklare!

Smarta hårknep för alla tillfällen

1. Fixa frisyren med ögonskugga

Vill du att håret ska se fylligare ut? Dutta ögonskugga i samma färg som ditt hår längst benan, det får håret att se tjockare ut!

 

2. Gör din egen saltvattenpray

Saltvattenspray fixerar volym och lockar, det gör att ditt hår känns fylligare och strävare. Du kan fixa sprayen enkelt hemma med en matsked salt, lite vatten och en sprayflaska. Ta-da!

 

3. Vänd på hårnålen

Visste du att din frisyr håller sig mycket bättre om du vänder på din hårnål? Jodå, den vågiga sidan nedåt håller ditt hår på plats. Alltså:

 

4. Välj nål istället för snodd

På tal om hårnålar. Istället för att låsa din fläta i en snodd - testa att fixera den med en hårnål för en chicare look.

 

5. Fixa en snygg uppsättning på sekunder

Tupera håret lätt och ta sedan en hårsektion mellan ditt hårfäste och hjässan och fäst det med hårnålar. Ta sedan en mindre hårslinga från höger sida och fäst den på bakhuvudet. Upprepa det här på vänster sida och fortsätt tills du har fäst tre eller fyra hårsektioner på vardera sida. Och voila! En halvuppsättning!

 

6. Få en ny frisyr med hårbandet

Rulla ditt hår över ett elastiskt hårband innan du drar det över huvudet för att fixa den här snygga looken!

 

7. Göm snodden!

Vira en hårslinga runt din hårsvans för en elegantare hårsvans.

 

8. Vill du ha en fylligare fläta?

Dra bara lätt isär flätan med fingrarna och du ser ut att ha riktigt tjockt hår!

 

9. Boosta hästsvansen

Sätt upp håret i en vanlig hästsvans och plocka in några hårnålar halvvägs genom hårsnodden mot din hjässa. Det ger en högre och piggare hästsvans!

 

10. Få en längre hästsvans - med bara ditt eget hår

Genom att sätta upp ditt hår i två tofsar, en vid hjässan och en vid nacken, ger du illusionen av att ha dubbelt så långt hår!

 

11. Slarviga lockar på nolltid

Fläta ditt hår och dra över flätan med en plattång. När du släpper ut det har du en  snygg vardagslook med slarviga lockar. Hello Kate Moss!

 

12. Mascara saves the day!

Har du inte hunnit färga utväxten? Lugn! För att dölja utväxten eller gråa hår kan du bara försiktigt dra mascaraborsten över utväxten (förutsatt att du har en mascara i samma färg som håret..)

 

Kanske är du också intresserad av?

Bäst i test – leave-in-produkterna som vårdar håret på djupet

Bäst i test – 7 bästa stylingverktygen som snabbfixar frisyren

Bäst i test – 5 naturliga schampo och balsam utan tillsatser

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!