Hög tid för bikiniköp. Men om man inte passar in i standardmallen? amelias bikinicoach Hannah hjälpte tre läsare att hitta bikinis som passar just dem. Tyvärr föll märkes- och prisinfo bort i tidningen. så här är den!

Kort, smal med liten byst

Camilla, 29 år, formgivare 
– Det är svårt att hitta en passande bh för min lilla byst!

”Jag tycker att det är svårt att hitta bikinis som passar min kropp. Jag vill att min lilla byst skall synas på ett finare sätt och jag vill gärna framhäva min kroppsform. Hittills har jag mest använt sportbikinis och enkla tubtoppar.”

Camilla har på sig: Mönstrad bikini med bandeaubehå och trosa, Topshop, stl 34–44, 499 kr.

Bikinicoachen:
– Markera med volanger.
– Bikiniakuten tipsar!
– Välj bikinis med mönster och detaljer!
– Välj gärna mönstrade bikinis där överdelen har detaljer så som volanger eller dekorationer. De ger mer  fokus på bysten. Smala axelband och bandåbehå funkar perfekt för dig med mindre byst.

Rak figur med stor byst

Catharina, 29 år, säljassistent och driver bloggen Catya.se.
– Jag har gått ner i vikt och vill nu hitta en bikini som passar min kropp!

”Trots att jag har gått ned så mycket i vikt tycker jag att det är svårt att hitta rätt bikinistorlek. Det känns som om trekantsbehån är det enda som funkar för mig trots att jag vet att jag behöver stöd för min stora byst. Jag vill att min bikini ska vara bekväm och jag använder helst hipstermodell på trosan.”

Catharina har på sig: Prickig halterneckbehå med stöd för bysten och hipstertrosa, Alaghi by Panos, stl A–F kupa och 36–46, 799 kr.

Bikinicoachen:
Rätt kupa är A och O
Balconettebehå ger bra stöd för bysten! Här är det viktigt att du får hjälp med att hitta rätt kupstorlek på din behå. Tänk på att bikinin töjer sig när du badar. Välj en bikini med detaljer på trosa och gärna en balconettbehå för extra mycket stöd för bysten. Överdelar som knyts i nacken är en fördel för ryggen.

Kurvig med mindre byst och större rumpa

Anna, 30 år, studerar och driver bloggen apans.se
– Jag vill hitta en bikini som passar både min byst och rumpa

”Jag äger bara en bikini och oftast använder jag baddräkt på beachen. Min rumpa är förhållandevis större än bysten så antingen passar trosan eller överdelen. Jag har svårt att hitta snygga bikinis hos kedjorna eftersom storlekarna inte matchar min kropp, vilket gör att jag genast hamnar i tantsegmentet bland alla svarta badkläder. Jag skulle vilja hitta en färgglad bikini som sitter snyggt både upp och nertill.”

Anna har på sig: Lila bikini med halterneckbehå och trosa med hög midja, Bon á Parte, stl 75A–90C och 36–48, 220 respektive 130 kr.

Bikinicoachen:
Enfärgad utan applikationer.
Satsa på bygelbehå och trosa med högre midja! Enfärgade men mönstrade bikinis är något som passar perfekt för dig med kurvigare figur. Halterneckbehå med inbyggd bygel ger lagom med stöd för din byst utan att att den framhävs för mycket. Satsa på ett par bikinitrosor med högre midja och gärna utan applikationer för rätt effekt.

makeup: susanne persson för Manasimakeup

NUVARANDE Vilken bikini ska jag välja?
NÄSTA Bakom kulisserna med Dr Åsa