Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vilken sorts glas ska jag servera champagne i (och varför)?

Vilken form ska champagneglasen ha? Jo, det beror på vilken upplevelse du är ute efter, formen på glaset spelar nämligen roll.

Flöjtglas - det traditionella champagneglaset

Flöjtglas är avlångt i formen med en liten öppning. Denna form gör så att bubblorna ”håller längre” i glaset.

Köptips: 

Champagneglas Mary, 6-pack. Läs mer och köp här.

Champagneglas Imperial, 4-pack. Läs mer och köp här.

Copupeglas

Coupeglas eller champagneskål, har en vid öppning. Ger en starkare doft och smakupplevelse, men bubblorna försvinner fortare. Pluspoäng för att man kan bygga ett champagnetorn!

Köptips:

Champagneskål 10-pack. Läs mer och köp här.

 

Vinglas

Ute efter både bubblor, doft och smak? Drick ditt bubbel ur ett vanligt vitvinsglas (något mindre än ett rödvinsglas). En perfekt hybrid av flöjtglas och coupeglas.

Köptips:

Vinglas Gala, 2-pack. Läs mer och köp här.

Grand Cru bordeaux vitvinsglas, 2-pack. Läs mer och köp här. 

Så bygger du ett champagnetorn

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=1047&player=sp&part_id=117306&addons=010&time=0&disable_sharing=false

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: 7 sorters bubbel – från budget till lyx 

Så diskar du dina champagneglas

När du diskar dina champagneglas, använd endast ljummet vatten och inget diskmedel. Låt dem sedan lufttorka innan du polerar dem med en ren handduk.

LÄS OCKSÅ: Optimala serveringstemperaturer för champagne, rött- och vitt vin