Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinibiffar med dill-tsatsiki

Fredags är lika med mys! Vi slappnar av, dricker lite rödtjut, räddar djuren från att ätas upp och har det riktigt trevligt. Husmorsorna bjuder på veggo-käk!

Zucchini- biffar med dill-tsatsiki

Du behöver:

300 g riven squash

1 finhackad liten gul lök

1 knapp dl vetemjöl special

2 nävar riven parmesanost

1 msk finhackad färsk mynta

1 msk finhackad persilja

1 krm riven muskot

1 knapp dl skorpmjöl

1 lätt vispat ägg

salt och svartpeppar

aningens socker

olivolja

Gör så här:  Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna i näven och klämma åt flera gånger för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allting utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är god! Krydda. Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i stekpannan och i med biffarna. Stek på medelhög värme tills de blir vackert guldbruna, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dill-tsatziki.

Dill-tsatsiki

1 stor urkärnad och riven gurka

1 pressad vitlöksklyfta

5 dl mezeyoghurt eller grekisk/turkisk yoghurt

1 näve hackad dill

1 msk vitvinsvinäger

salt och vitpeppar

en gnutta socker

Gör så här: Ta den rivna gurkan i nävarna och kläm ur allt vatten. Blanda sedan den pressade och fina gurkan med de andra ingredienserna.

Här hittar du recept på tzatziki - originalreceptet!