Vi fortsätter skaldjursorgien med en krämig kräftsoppa!

Den här soppan är underbart krämig och rejäl. Låt ingen se dig bara när du klämmer ner en hel tub med kräftost, det kan uppfattas som lite grovt. Men det ingen vet har de inte ont av. Och osten gör soppan till en smaksuccé!

Du behöver:

2 morötter, skalade och grovrivna

1/2 liten purjolök, finstrimlad

1 msk smör

1 msk tomatpuré

1 tub 225 g kräftost

2–3 nävar kräftstjärtar

3 dl créme fraiche

2 msk maizenamjöl

3 dl vitt vin

7 dl fiskbuljong

2 krm dillfrön

2 smulade peperonchini (eller 1 krm chilipeppar)

3 msk konjak

Salt efter behag

Gör så här: Fräs morötterna och purjon i smöret, pudra över maizenamjölet och rör runt en aning. Pytsa på fiskbuljongen, tomatpurén och vinet. Nu kan det få småputtra i tio minuter ungefär. Så där ja, nu häver du i resten av allt (förutom dill och kräftstjärtar) och låter det få sig ett uppkok, smaka av och låt det puttra ihop sig. Precis innan du serverar lägger du ner kräftstjärtarna och dillen. Njut med gott bröd och stark ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!