Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toppa salladen med mango!

Anette i bloggen Husmorsorna älskar mango. För det mesta gör hon smoothie eller sallad av frukten, men häromdagen provade hon att göra en vinegrette med mixad mango i. Det blev supergott, och här är receptet!

"Mango är en vansinnigt god frukt, och finns i en massa olika skepnader. Den mango man oftast ser här i Sverige är ifrån Brasilien och är stor och ganska rund. I Thailand är den gul och lite bågformad och smakar friskt. Min favorit är ifrån Pakistan, den är också gul, ganska liten och smakar som vaniljsås. Om ni någongång får tag på en mango från Pakistan så tveka inte. Köp den, lägg in den en liten stund i kylskåpet, ät den och njut!

/Anette"

Mangovinegrette

0,5 msk mangokött

4 msk persikovinäger

4 msk rapsolja

en nypa socker

några droppa citronsaft

salt

peppar

Häll alla ingredienser oljani en mixer och kör runt så att det blandas väl. Fyll på med olja vispa runt lite, om dressingen blir för tjock så späd med lite vatten.

Servera till en fräsch sallad med avocado, sparris och sockerärtor.

Till bloggen Husmorsorna