Svulla i chevre-tartlett med extra allt!

Denna fullkomligt briljanta tartlett hittade Husmorsorna i någon Allt om mat-tidning för några år sedan. De har spetsat till den en aning och på så sätt satt en husmorsa-touch på härligheten!

Du behöver:

 

Själva pajdegen: 

 3 1/2dl vetemjöl

 125 g smör, rumsvarmt

 2 dl finhackade örter som du gillar 

 

Fyllning: 

 1 rödlök finhackad

 5 vitlöksklyftor, finhackade

 400 g kronärtskockshjärtan i olja, delade i kvartar

 100 g soltorkade tomater i olja, finstrimlande

 100 g urkärnade svarta oliver

 100 g coctailkapris

 5 kokta, skalade och skivade potatisar

 250 g chevre

 3 msk balsamvinäger

 Lite olivolja

 Salt, svartpeppar, en gnutta socker

 Gör så här: Börja med pajdegen! Blanda alla ingrendienserna till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter och ställ kallt i ca 30 minuter. Skala och sätt på potatisen. Nu steker du röd- och vitlök i lite olivolja, så de blir mjuka och fina. Blanda all fyllning i en skål, krydda och smaka av. In med pajen i ugnen på 225 grader och förgrädda i ca 10 minuter. Nu ska du bygga paj! Lägg potatisen nederst och häll sedan över all fyllning. Toppa med rejält skivad cevre. In i ugnen igen i ca 20 minuter. Servera med t ex rökt skinka, salami, rostbiff. Och den överjordiskt goda kalla såsen som du ska bjuda till och rippla över charkis och paj vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!