Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svulla i chevre-tartlett med extra allt!

Denna fullkomligt briljanta tartlett hittade Husmorsorna i någon Allt om mat-tidning för några år sedan. De har spetsat till den en aning och på så sätt satt en husmorsa-touch på härligheten!

Du behöver:

 

Själva pajdegen: 

 3 1/2dl vetemjöl

 125 g smör, rumsvarmt

 2 dl finhackade örter som du gillar 

 

Fyllning: 

 1 rödlök finhackad

 5 vitlöksklyftor, finhackade

 400 g kronärtskockshjärtan i olja, delade i kvartar

 100 g soltorkade tomater i olja, finstrimlande

 100 g urkärnade svarta oliver

 100 g coctailkapris

 5 kokta, skalade och skivade potatisar

 250 g chevre

 3 msk balsamvinäger

 Lite olivolja

 Salt, svartpeppar, en gnutta socker

 Gör så här: Börja med pajdegen! Blanda alla ingrendienserna till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter och ställ kallt i ca 30 minuter. Skala och sätt på potatisen. Nu steker du röd- och vitlök i lite olivolja, så de blir mjuka och fina. Blanda all fyllning i en skål, krydda och smaka av. In med pajen i ugnen på 225 grader och förgrädda i ca 10 minuter. Nu ska du bygga paj! Lägg potatisen nederst och häll sedan över all fyllning. Toppa med rejält skivad cevre. In i ugnen igen i ca 20 minuter. Servera med t ex rökt skinka, salami, rostbiff. Och den överjordiskt goda kalla såsen som du ska bjuda till och rippla över charkis och paj vid servering.