Svulla i chevre-tartlett med extra allt!
Denna fullkomligt briljanta tartlett hittade Husmorsorna i någon Allt om mat-tidning för några år sedan. De har spetsat till den en aning och på så sätt satt en husmorsa-touch på härligheten!
Du behöver:
Själva pajdegen:
3 1/2dl vetemjöl
125 g smör, rumsvarmt
2 dl finhackade örter som du gillar
Fyllning:
1 rödlök finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
400 g kronärtskockshjärtan i olja, delade i kvartar
100 g soltorkade tomater i olja, finstrimlande
100 g urkärnade svarta oliver
100 g coctailkapris
5 kokta, skalade och skivade potatisar
250 g chevre
3 msk balsamvinäger
Lite olivolja
Salt, svartpeppar, en gnutta socker
Gör så här: Börja med pajdegen! Blanda alla ingrendienserna till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter och ställ kallt i ca 30 minuter. Skala och sätt på potatisen. Nu steker du röd- och vitlök i lite olivolja, så de blir mjuka och fina. Blanda all fyllning i en skål, krydda och smaka av. In med pajen i ugnen på 225 grader och förgrädda i ca 10 minuter. Nu ska du bygga paj! Lägg potatisen nederst och häll sedan över all fyllning. Toppa med rejält skivad cevre. In i ugnen igen i ca 20 minuter. Servera med t ex rökt skinka, salami, rostbiff. Och den överjordiskt goda kalla såsen som du ska bjuda till och rippla över charkis och paj vid servering.