Sommarens godaste paj!

Rensa trädgården och fyll pajen med ogräset! Kirskål och nässlor smakar utmärkt och är dessutom väldigt nyttigt. Emma Hamberg och Anette Rosvall har gjort sommarens godaste paj.

Du behöver:

Pajdeg:

2,5 dl vetemjöl

75 g kallt smör

0,5 dl kesella

Fyllning:

5 dl kirskål (har du en ogräsfri tomt kan du köra med bladspenat)

5 dl nässlor (ja, är du en perfekt människa utan ogräs kan du köra bladspenat här också)

1/2 finhackad gul lök

2 finhackade vitlöksklyftor

1 msk smör

Mycket svartpeppar

Salt

Socker

3 ägg

3 dl mjölk

8 körsbärstomater i halvor

150 g getost

Så här gör du: Dra på ugnen på 200 grader. Börja med att göra pajdegen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, sen ner med kesellan och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform med avtagbara kanter och in med den i frysen i 20 minuter medan du jobbar vidare. Med att skölja allt det gröna till exempel och fräsa det tillsammans med löken och smöret i en stekpanna, smaka av med salt, peppar och aningens socker. 

Nu tar du ut pajdegen från frysen och ställer in den i ugnen i 10 minuter. Och medan pajdegen blir varm vispar du ihop ägg och mjölk i en skål, ja i med lite salt och en gnutta socker där också. Så! Ut med pajskalet, grunda med allt det gröna, sedan smular du i osten och allra sist lägger du på de halva tomaterna. Nu häller du över äggstanningen och skjutsar in det hela i ugnen i 45 minuter. Njut ditt ogräs med en riktigt härlig grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!