Så lyckas du med tårtbaket

Följ receptet, använd säsongens bär och frukter och dekorera med ätbara blommor. Det är några av husmorsan Anette Rosvalls bästa tips för dig som vill lyckas med tårtbaket.

Vilka är dina bästa tips för att lyckas med tårtan?

- Var nogrann och följ receptet. Kolla också temperaturen på din ugn med en digitaltermometer. Det kan skilja på många grader på det som står på vredet och vad det är inne i ugnen.

Vilken är din favorittårta?

- Svår fråga! Hm Det är lite säsongsbetonat tror jag. När det är jordgubbstider, finns det nog inget som är så gott som jordgubbstårta. Men just nu är jag lite inne på moussetårtor av olika slag med mazarinbottnar. Fräsch och fluffig fyllning på tung och mumsig botten är en bra kombo.

Hur brukar du dekorera dina tårtor?

- Jag burkar gå efter principen "more-is-more" Jag älskar att lägga på bär, blommor, gelé... ja, så mycket som jag bara kan komma på helt enkelt. Men det beror faktiskt också lite på vad det är för tårta. Ibland kan det vara riktigt snyggt att bara ha en enkel blomma på. Jag gillar att använda färska ätbara blommor.

Okej, ärligt nu. Vad är viktigtast - smaken eller utseendet?

- Smaken så klart, men du väljer ju med ögonen så första intrycket är också viktigt.

TÄVLING: Ladda upp en bild på din finaste tårta

- vinn ett kokbokspaket

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!