Så fixar kändisarna julstämningen!

Vissa känner julefrid när de slår in klappar, andra behöver julmusik för att komma i stämning medan en tredje aldrig skulle kunna fira jul utan skinka. Den här veckan berättar Sarah Dawn Finer vad som får henne att tindra.

Sarah Dawn Finer är just nu aktuell med Julskivan "Winterland, "Ugglas revy" på Chinateatern i Stockholm och SVT:s julkonsert.

Hur firar ni? 

– Ja du, min familjs jul är lite annorlunda eftersom vi har rötter i tre länder och religioner. Mamma är från USA, pappa från England och vi barn är svenskar, det finns judar, muslimer och kristna – och själv är jag inte religiös. Det blir lite rörigt, å andra sidan slipper vi vara slavar under traditioner och måsten. Alla får bidra med saker man tycker är viktiga. För mig är det risgrynsgröten, för mamma är det att vi är tillsammans, för min brorson är det presenterna och Kalle Anka, för min svåger är det halalkött och för min pappa är det att vi alla samlas kring pianot och sjunger Christmas carols.

December är för många en stressig tid. Hur gör du för att coola ner och njuta istället? 

– Jag använder musik, sätter på lite sköna toner och zoomar in i min egen lilla värld. Jag lyssnar på datorn hemma, i bilen och i min iPhone när jag är ute och turnerar. Jag reser väldigt mycket i jobbet, framförallt före jul, så då behöver jag avkoppling.

Hur mycket julmusik har du? 

– Jag köper en ny julskiva varje år och har väl ett tiotal som jag verkligen tycker om, från Diana Krall till Sarah Mclachlan och Stevie Wonder. Utan att överdriva har jag säkert 3?000 jullåtar i datorn, delvis för att jag har gjort en research inför min egen julplatta.

Ja, du kommer med en egen julskiva – är det en dröm som går i uppfyllelse? 

– Nja, när jag först fick frågan om att göra en tyckte jag det kändes som ett kommersiellt jippo, men sedan insåg jag att jag kan hitta mitt eget sätt att sjunga låtarna på. Jag tänkte att om såväl Bob Dylan som James Taylor har gjort sina egna schyssta julskivor så kan jag. Det blev inget ”O helga natt” om man säger så…

Ta del av Sarahs juliga låtlista och läs hela intervjun i amelias specialtidning "amelia Jul" som finns ute i butik nu! 

Se även bakom kulisserna-bilder från när Sarah repar tillsammans med Magnus Carlsson i hans blogg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!