Foto: Fotograf Jenny Grimsgård

Rökt lax med ansjovissmör i potatisbröd

Nej, bli inte rädd! Detta bröd är superenkelt att göra och väldigt, väldigt gott. Du gör dina alldeles egna wraps med lax, picklad gurka och ansjovissmör. Vi skulle kunna säga att detta är lite engelskt fredagsmys. Eller vilken-dag-som-helst-mys. Happy day!

Du behöver:

Picklad gurka:

2 msk ättiksprit

2 msk strösocker

2 msk vatten

Svartpeppar, salt, socker efter behag, men minst 1 tsk av varje

En rejäl näve hackad dill

1 gurka i tunna skivor (kör med osthyvel, det blir perfekt!)

Potatisbröd:

2 stora kokta potatisar med skal

2 msk smör

2 1/2 msk grädde

1/2 tsk socker

120 g vetemjöl



Ägg- och ansjovissmör:

3 msk rumsvarmt smör

2 hårdkokta ägg, finhackade

2–3 finhackade ansjovisfiléer

4 msk kapris, hackad

1 rejäl näve finhackad gräslök

Salt och svartpeppar

Slutligen:

16 riktigt goda rökta laxskivor

Gör så här: Inlagd gurka: Blanda allt utom gurkan i en plastbunke tills sockret löst sig. I med gurkan och in i kylen.

Potatisbrödet: Mosa alla ingridienserna till en smetig deg. Dela upp degen i åtta bullar som du rullar och lindar in i plastfolie så att de inte torkar. Häll ut mjöl på bordet och ta en liten klump i taget. Platta ut och kavla till en tunn och rund pannkaka. Stek med lite smör så att den får fin färg på bägge sidor. Lägg den under en duk så att den inte torkar. 

Blanda sedan smör, ägg och ansjovis ordentligt i en skål. I med kapris och gräslök också, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt, men se till att smöret är rumstempererat när ni serverar det. Nu är det bara att bygga wraps. Rulla in laxskivor och allt annat i brödet och njuuuuuut!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!