Se videoklipp från Toscana!

Bara några mil från det myllrande Florens ligger den lilla pittoreska pärlan Pistoia. Ett stycke äkta Toscana som bjuder på gourmetmat, kultur och blommande kullar. Se glimtar av amelias reporter Sofie Sarenbrants resa!

"Naturen i Pistoia-trakten är makalöst vacker med många mer eller mindre avancerade vandringsleder eller cykelrundor. Högsta toppen M.Cimone är 

2 165 meter hög och underlaget varierar från gräs, grus till delvis snö. Ett par stadiga vandringsskor och lager-på-lager-kläder är bra att ha med tanke på att vädret snabbt kan slå om. 

Tidigt på morgonen åker vi i väg från solen och värmen med minibuss på de slingriga uppförsbackarna till Abetone där det genast känns kyligt trots att det är mitten av juni. Vindjackan kommer väl till pass. Vi byter till Jeep för att ta oss ännu närmare bergen. Våra guider är tre grönklädda, beväpnade män, vilket gör mig misstänksam. Ska vi slåss mot björnar? Nej, männen bär vapen bara för att de är militärer. Den största djurfajten blir istället mot tonvis med hungriga mygg som vi tack och lov slipper när vi har vandrat upp en bit från skogen. Ryggsäcken med lunchmaten är tung att släpa på, men min största oro handlar om något helt annat: Vad gör jag om jag blir kissnödig? Här är det öppen natur så långt ögat kan nå, inte minsta buske att gömma sig bakom. Fem timmars vandring utan toaletter blir helt enkelt en psykisk utmaning för en novis utan Robinson-bakgrund. "

Läs hela Sofies reportage i senaste amelia nr 18! I butik nu! Och se ännu fler bilder i hennes blogg!

Tips! Utmana höjdrädslan och ta en promenad över den svajiga och drygt 200 meter långa hängbron Ponte Sospeso.  

 

" Matlagningskursen börjar med en sväng på den dagliga matmarknaden på Piazza della Sala i Pistoia – varje matälskares våta dröm. Grönsakerna, frukten, bären och allt annat är färskt och fräscht och producerat i närområdet. Torget ramas in av en fullmatad ostbutik, ett charmigt bageri och grönsakshandlare med otaliga pastasorter. Efter inköp av färskvaror, går jag och fyra andra skandinaviska kursdeltagare till Via de’ Rossi och restaurang Perlage. "

Läs mer i senaste amelia!

 Se fler bilder i Sofie Sarenbrants blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!