Inbrottstjuvarnas nya diskreta knep avslöjar att ditt hus står tomt – håll utkik!

Under tider där många reser bort har inbrottstjuvarna sin storhetstid på året. I Karlstad har några grannar upptäckt en ny företeelse i området som får tomma hus att sticka ut från mängden – på ett väldigt diskret sätt.

Efter att en inbrottsvåg drabbat området Skåre i Karlstad valde en av bostadsägarna att kontakta polisen om iakttagelsen som troligtvis var ett av inbrottstjuvarnas nya knep.

Micke Ljungdahl, 55, som Expressen pratat med fick informationen i en grupp på Facebook för grannsamverkan. Där stod det att alla "Ej reklam"-klisterlappar skrapats bort på områdets brevlådor.

– Hade det varit några stycken kan det ju ha varit något busstreck. Men det här var alla, säger Micke som själv bor i området till Expressen.

Det handlar alltså om att tjuvarna drar nytta av all den reklam som delas ut och kan snabbt se vilken brevlåda som bara efter ett par dagar blivit överfull. En överfull brevlåda betyder allt som oftast också ett tomt hus – och fritt fram för tjuven.

Så håll utkik om din och dina grannars "Ej reklam"-klisterlapp plötsligt försvinner och dela gärna det här vidare så att fler varnas!

Vill du veta mer om hur du kan förhindra inbrott har vi på amelia sammanställt en bra lista med tips för att förvirra tjuvarna!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!