St. Andrew's Cathedral i Bordeaux en vacker sommardag i Frankrike.
St. Andrew's Cathedral i Bordeaux en vacker sommardag i Frankrike. Foto: Shutterstock

Guide: Bordeaux - resetips till franska staden

Skulle du ha svårt att skilja Château d’Yquem från sockerdricka? Det spelar ingen roll, du har all anledning att besöka Bordeaux i alla fall. Stan vid flodkröken har massor att erbjuda, framför allt skönhet och charm. Amelia och Allt om Resor ger dig tipsen till ett av Frankrikens underbaraste landskap.

Ladda ner vår stora Bordeaux-guide här - helt gratis i PDF-form! 

Efter flera års renovering har den strålande elegansen från förr putsats fram igen. Nu skiner de magnifika 1700- talsbyggnaderna längs kajen vid floden Garonne. Härifrån har det flytande guldet – vinet – skeppats ut över världen i flera århundraden och lagt grunden till stora rikedomar i både pengar, historia och tradition.

Att promenera i denna storslagna stad är en upplevelse full av överraskningar. När du svänger runt ett hörn står du plötsligt i en medeltida gränd, framför en triumfbåge eller kanske en gammal flott vinhandlarvilla. Eller en förbisusande futuristisk spårvagn.

För vinälskaren är det förstås en uppfylld dröm att komma hit. Detta är ett vinets Mekka, och hyrbilsfirmorna har fullt upp eftersom fantasterna givetvis vill se de fina etiketternas slott i verkligheten, och kanske få diskutera med de kunniga män och kvinnor som framställer den gudomliga drycken.

Var sjätte person arbetar direkt i branschen, medan de övriga är mer eller mindre beroende av den.

Ladda ner vår stora Bordeaux-guide här! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!