Foto: Getty Images/iStockphoto / andrearoad

De mest hemsökta hotellen i världen (ett spökhotell ligger i Sverige)

Lockas du av tanken att ta in på ett spökhotell? Nu har du chansen, här är de sex mest hemsökta hotellen i världen.

Tillhör du den gruppen som skulle vilja spendera en skräckfylld natt på ett spökhotell? Enligt hotels.com är det exakt vad en av fem svenskar önskar. Och som på beställning, här är deras lista på de mest hemsökta hotellen i världen, där faktiskt ett ligger i Sverige!

Nedan en liten film om hotellen (känsliga personer varnas för skrämmande inslag).

En sjöman står och stirrar på hotellgästerna från sängens fotända

1. Ballygally Castle, Nordirland

Ett hemsökt rum i slottets äldsta del och spöken i tornen...

Bli inte förvånad om du vaknar mitt i natten av att någon knackar på din rumsdörr, det är bara Lady Isobel Shaw som oroligt vankar runt på slottet sedan några hundra år tillbaka. Det sägs att hennes man låste in henne i ett av rummen för att svälta ihjäl henne. Dock blev hennes död en fallolycka ut genom fönstret istället.

Madame Nixon är en annan spökmadam från 1800-talet som hörs vandra omkring i korridorerna. Och som om detta inte är nog, det finns ett spökrum, och som faktiskt inte ens används för hotellets gäster. En av gästerna som bodde i ett av rummen berättar att han vaknade upp en natt av att han kände en barnhand på sin rygg. Och när han vaknade kunde han också höra små springande fotsteg och barnskratt.

Olika medium som besökt hotellet har kunnat vittna om att det vid tillfällen funnits fler spöken än gäster på hotellet. Ryyys.

2. Bourbon Orleans Hotel, New Orleans

En död soldat, även kallad mannen...

Spöken, och det finns några stycken, på Bourbon Orleans Hotel är lika gamla som byggnaden i sig, från tidigt 1800-tal, och levde under lite olika tidsperioder. De osaliga själarna inkluderar två små barn som båda dog en plötslig död, samt en soldat, ofta kallad "mannen" som håller till på våning tre och sex.

Under en feberepedemi i Sydney tjänade hotellet som ett barnhem, och från den tiden dyker det upp både nunnor och barn, bland annat kan fotsteg höras, och en liten flicka som leker med sin boll i korridorerna på den sjätte våningen.

Det finns också ett ensamt spöke som dansar i balsalen, hen brukar även gömma sig bakom gardinerna, vilket gör att gardinerna fladdrar utan att ett fönster är öppet.

Bli inte förvånad om du vaknar mitt i natten av att någon knackar på din rumsdörr

3. Hotel Burchianti, Florens

Barn som hoppar i korridorerna...

Benito Mussolini har bott på detta hotell en gång i tiden, och bara det kan ju kännas spöklikt. Det är ett vackert designhotell, men inget för en klenis, hotellet sägs vimla av spöken. Man har sett både barn som hoppar längs korridorerna och en kvinna som sitter i en stol och stickar. Man har även känt oförklarliga iskalla andetag i ett rum. Enligt uppgift fastnade ett spöke på ett fotografi som tagits på hotellet så sent som förra året...

4. Toftaholm Herrgård, Sverige

Fönster och dörrar som stängs och öppnas av sig själv...

Låt dig inte luras av den gulliga exteriören på denna småländska herrgården vid sjön Vidöstern. Hotellet med anor från 1300-talet är hemsökt av en ung bondpojke som förälskat sig i godsherrens dotter men som hängde sig när hon tvingades gifta sig med en annan. Herrgårdens gäster har också upplevt oförklarliga ljud, och dörrar och fönster som stängts om morgonen.

5. The Russell Hotel, Sydney

En sjöman som stirrar på dig i rum åtta...

Här anordnas spökturer för de gäster som vill veta mer om hotellets förflutna. Hotellet ligger i det trendiga området The Rocks i Sydney, men som tidigare lockade till sig en del skumma figurer och mindre pålitliga sjömän. En av dessa sjömän sägs aldrig ha gett sig av och hemsöker fortfarande rum åtta, där vissa gäster berättat att de sett honom stå och stirra på dem från sängens fotända.

6. The Mermaid Inn, England

Mystiska ljud i sovrummen...

Det pittoreska och historiska Mermaid Inn i brittiska Rye i East Sussex hemsöks av ett antal vålnader och har ett eget "spökrum". Flera kända personer har sagt sig blivit väckta av mystiska ljud i sovrummet. Mest skräckinjagande intryck gör en gammal madam klädd i vitt, eller ibland i grått som sitter i en stol och stirrar, kanske på dig, eller någon annanstans. Det har också hänt att hotellets gäster har kommit till sitt rum och funnit sina kläder dyngblöta...

Foto: Wikipedia commons

Träningsresa: Häng med amelia till Fuerteventura i november!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia - få rengöringsborste och hudvård. Läs mer!