Billigare biljetter och bekvämare resor — 12 knep för dig som ska flyga

Amelia har listat 12 resetips du ska ta med dig till nästa flygresa!

Även om sommaren börjar gå mot sitt slut, gör inte drömmarna om sol, bad och ledighet det. Men när man unnar sig en utlandsresa vill man ju att allt ska vara så bra som möjligt. Här får du reda på de bästa sittplatserna i flyget, billigaste flygbiljetterna och de mest prisvärda resmålen!

LÄS MER: Tips på 4 grekiska öar — riktiga pärlor du inte ska missa!

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

12 knep för flygresan

1. Billiga flygbiljetter! Att hitta billiga flygbiljetter betyder inte nödvändigtvis att köpa dem i sista minuten. Genom en studie som Expedia och Airlines Reporting Corporation gjorde 2017, där miljarder flygningar mellan januari till oktober undersöktes, fann man en specifik dag som det är absolut billigast att boka flygbiljetter på. Och den stämmer inte alls mot tidigare teorier när det skulle vara mest lönsamt att boka flyg. Den absolut bästa dagen att hitta billiga flygbiljetter är helgdagar, framförallt söndagar. Sista minuten-tricket visade sig inte alls vara så lönsamt då du hittar billigast flyg redan 21 dagar i förväg. Dags att boka?

2. Mellanlanda! Tänker du också mer på att få ner priset än att resa under bekväma tider hittar du billigast flygbiljetter på lördagsnätter och genom att mellanlanda, enligt samma studie.

3. Planera! Ett annat sätt att spara viktiga slantar på din resa är att boka flyg och hotell till din destination samtidigt, gärna förbeställd transfer. Det är småkostnaderna som lätt blir det som ruinerar oss.

4. De billigaste resmålen under just söndagar framkom i undersökningen, det visade sig vara till USA, Europa och Asien.

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

5. Bästa sittplatsen! Vill du anlända utvilad till ditt resmål och slippa jetlag, gråtande barn, oljud och spring i mittgången finns det en viss plats på flygplanet du ska välja. Flygplansinredaren Ron SoretAERIA Luxury Interiors berättar att den bästa sittplatsen är längst fram i planet då det är störst benutrymme och mildare turbulens. Bullret från flygmotorerna slipper man också. Mittplatsen ska undvikas och istället satsa på fönsterplats. Att få luta huvudet mot flygplanets vägg och slippa störas av personal och spring i mittgången är att rekommendera!

6. Bekvämlighet! Går det inte att välja plats men du vill resa ostört: ta med on-ear hörlurar för att stänga ute ljud samtidigt som du lyssnar på en skön spellista eller en spännande podcast. Se till att du har en sjal eller filt att vira om dig då planet kan vara kyligt och använd en nackkudde så du inte anländer med nackspärr..

 Urban Ears, NetOnNet, läs mer och köp här!

Nackkudde, Apoteket.

Mönstrad scarf, Åhlens. Läs mer och köp här!

7. Långklänning! Det bästa klädesplagget att resa i, oavsett om du reser till eller från ett kallt eller varmt klimat, är långklänning. Planet kommer vara kyligt oavsett var du reser och du kommer vilja täcka benen men samtidigt vara bekväm. Långklänning går enkelt att dra upp när du väl är framme i värmen. 

1. Svart långklänning, Åhlens. Läs mer och köp här!

2. Gul långklänning, ÅhlensLäs mer och köp här!

3. Blå långklänning, Åhlens. Läs mer och köp här!

8. Vätska! Då luften är väldigt torr i flygplanet kan man förbereda med frukt och grönsaker för att inte förlora så mycket vätska som tyvärr godis och chips är en bov till då det innehåller mycket salt och socker som driver vätska. Att göra sin egen mat och ta med på flyget är också ett hett tips för långflygningar, då flygplansmat innehåller mycket salt.

Vattenflaska i glas, Åhlens. Läs mer och köp här!

9. Återfukta! Den torra flygplansluften torkar även ut huden. Att resa osminkad, smörja in huden med hudlotion efter några timmar och kanske lägga en sheet mask är snabba tips för att huden ska återfuktas — ett bra hack om du vill minska risken att flagna på hemresan också!

Återfuktande Sheet Mask med serum, Kicks Beauty. Läs mer och köp här!

10. Det enklaste hacken för en bekväm resa är att tugga tuggummi vid start och landning för att minska lock i öronen och att ha på sig stödstrumpor för att minska svullnad i ben och fötter (Läs mer och köp här!).

11. Förbered! Att komma ihåg inför flygningen är att ladda ner sina Spotifylistor, ljudböcker, podcasts och Netflix-serier så det går att lyssna och titta på i offline-mode. Det kommer få långflygningar att rusa fram!

12. Mot flygrädsla! Lider du at flygrädsla är de bästa tipsen för att lugna nerverna att be om att få hälsa på piloten i cockpit innan start och sitta vid vingarna där man upplever minst turbulens och har mycket benutrymme. Att använda Noise cancelling-hörlurar för att stänga ute motorljud kan också minska flygrädslan.

LÄS MER: Så mediterar du + 6 meditationsappar

Följ med amelia & Food Pharmacy till Marrakech i höst. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!