Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

Sista minuten – så pressar du priset på nästa resa

Sista minuten-resor lockar allt fler med billiga priser och flexibilitet. Här är tipsen som pressar priset, så du kan boka en så billig sista minuten-resa som möjligt.

Gratis är som bekant gott. Men gratis lär det inte bli i det här fallet, så du får nog nöja dig med att billigt smakar bättre än dyrt. Vilket också är en sanning. Här har vi, med hjälp av resebloggaren Alex Waltner, samlat de bästa tipsen för att pressa priset på en redan billig sista minuten-resa.

LÄS MER: Världens 20 säkraste flygbolag 2018

Genom att boka flyg och boende separat kan du komma ner i pris. Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

Boka sista minuten – var flexibel

För att verkligen pressa priset på nästa resa måste du vara flexibel både vad gäller datum och resmål. Det gör att du kan nappa på erbjudanden som hux flux slängs i ditt knä, vilket inte sällan sker när resebolag känner på sig att de inte kan fylla kvoten. Exempelvis när högsäsongen börjar avta.

Fem tips för en billigare resa

1. Sök resa via sökmotorer.

2. Välj en ospecificerad resa.

3. Undvik populära resmål.

4. Res inte under högsäsong.

5. Välj flygavgångar på kvällen.

Jämför pris mellan olika sajter

Du behöver inte vara manisk, men du bör jämföra priser på olika sajter innan du bokar. Det ger dig dels en uppfattning om den generella prisnivån, dels en känsla för vad som är ett kap. Längre ned i artikeln listar vi fem sajter som hjälper dig att pressa priset på nästa resa.

Hitta billiga resor – 5 sökmotorer

1. Skyscanner.

2. Flygresor.

3. Reseguiden.

4. Destination.

5. Momondo.

LÄS MER: Sveriges 10 bästa campingplatser

Tisdag är generellt den billigaste dagen att flyga på. Foto: Getty Images/iStockphoto / kasto80

Boka sista minuten-resor i tid

Från början syftade “sista minuten-resor” på de resor som bokades precis innan avfärd. Men inte längre. Nu syftar det på billiga resor i en bredare mening. Inte sällan får man billigast pris om man kniper en resa 10–20 dagar innan avresa, så se till att börja spana i god tid.

Boka flyg och hotell separat

Snackar vi sista minuten-charter så säljs de ofta i paketform. Men det går givetvis att pussla ihop sin egen resa genom att köpa en separat flygstol och boka hotell på egen hand. Och det kan faktiskt bli billigare. Så det är värt att undersöka!

Hitta billigt boende – 5 sökmotorer

1. Hotels.

2. Secret escapes.

3. Expedia.

4. Trivago.

5. Booking.

Flyg från en mindre flygplats

Stirra dig inte blind på den största flygplatsen. Störst måste inte vara billigast. Så vänd blicken från Arlanda och Landvetter och undersök vad som avgår från exempelvis Norrköping och Malmö. Några timmars extra resa kan spara dig tusenlappar.

LÄS MER: Så mycket stjäl svenskarna med sig från hotellrummen

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

 Mallorca står högt i kurs när svenskarna väljer resmål under sommaren.

Populära resmål – sommaren 2018

Ticket har listat vilka resmål svenskarna helst reser till under sommaren 2018. Du som vill pressa priset kan tolka detta som platser du inte ska resa till, eftersom efterfrågan höjer priset.

1. Split.

2. Mallorca.

3. Kreta.

4. Malaga.

5. Rhodos.

6. Cypern.

7. Alanya.

8. Bangkok.

9. Alicante.

10. Paris.

Källa: Ticket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!