5 bästa stränderna vi drömmer om just nu

Visst brukar det dröja innan värmen är här, men i år tar sommaren väldigt lång tid på sig. Medan vi väntar på att få njuta av sol och bad drömmer vi oss bort till klarblått vatten, varma vindar och kritvita stränder så långt ögat kan nå...

Här är fem av världens finaste stränder – och vi har hittat både billiga och dyrare boenden via tjänsten air bnb du kan hyra på plats:

1.White Beach - Boracay , Filippinerna

Foto: yuriyzhuravov

Denna vackra, kritvita strand med det passande namnet White beach hittar du i Filippinerna. Längs den4 km långa stranden ligger barer, restauranger och affärer att strosa runt i. När du fått nog av shoppingen kan du svalka dig med en vindsurfingtur eller ta ett dopp i det klarblå vattnet. Om du blir lika sugen på att resa dit som vi hittar du fina och billiga stugor att hyrahär.

2. Tulum Beach - Mexico

Foto: Tanaonte

I Mexico, ca 6 mil söder om Playa del Carmen, ligger vackra Tulum Beach, en avskiljd strand utan parasoll och solstolar där du får vara relativt ifred. När du känner dig klar med sol och bad kan du besöka ett mayatempel som finns i närheten, med utsikt över det fantastiska havet. Vem hyr ett rum åt oss nu?!

3.Cala Mariolu Beach -Sardinien, Italien

Foto: Gabriele Maltinti

Denna lilla italienska pärla når du med båt eller en lång promenad till fots, men den som väntar på något gott... Cala Marilou Beach på Sardinien med sin långgrunda strand passar perfekt för barnfamiljer eller för den som gärna badar i lugnare vatten. För att få ut så mycket av den vackra utsikten som möjligt, hyr boende till ett riktigt drömpris här!

4.Myrtos Beach - Kefalonia, Grekland

Foto: j-wildman

Mellan två berg på den grekiska ön Kefalonia ligger vackra Myrtos Beach, en len stenstrand vid alldeles turkost, klart vatten. Branta sluttningar omger stranden, därför kan det vara svårt för äldre eller barnfamiljer att ta sig hit. Du som tror att Myrtos kan vara något för dig –boka ditt drömboende här!

5.Promenade des Anglais - Nice, Frankrike

Foto: master2

En vacker stenstrand hittar du också på klassiska Promenade des Anglais i franska Nice. Från den långa strandpromenaden vid det öppna, turkosa vattnet är det nära till shoppingstråk, perfekt för den som inte bara vill ligga stilla under den gassande, franska solen. För att bo endast50 meter från den fantastiska utsikten – kolla in det här fina boendet!

Ännu fler magiska stränder hittar du på vår systersajt Damernas Värld som har enmassa tips om du ska resa till Mauritius!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!