25 trendiga tips till New York

amelias New York-orakel Sofia Edgren tipsar om häftiga "hidden bars", hon tar oss till härliga vintage-butiker och visar vägen till de bästa brunchhaken.

Det här är staden som bara vidgar sig. Som sköna Williamsburg, Brooklyns bästa spot för såväl vintage som sköna barer. Eller bar- och butiktäta Nolita, området norr om Little Italy som blommat upp rejält på sistone. I takt med att SoHo blev turistigt och mainstream, flyttades fokus österut, och plötsligt stod Lafayette Street under trendlupp. Men avantgarder och de som redan avverkat Nolita rekommenderas åter att vända blicken österut. Nu är de slitna gatorna kring Bowery coolast i stan så boka bord på The Bowery Hotel, eller försök...

En annan skön upptäckt är att Meatpacking District blivit ett av stadens trendigaste kvarter. Här, i stallarna där det förr hängde djurkroppar, huserar numera butiker à la Diane von Furstenberg, Chloé och Helmut Lang. Och stans senaste stolthet The Standard, är snyggt så det förslår och kändistätt. Här finns också stans bästa nattklubb, The Boom Boom Room. Varken drink eller utsikt kommer att göra dig besviken.

Här äter du gott:

Trendiga Meatpacking District har gott om uteserveringar.

Chinatown myllrar av bra matställen, problemet är bara att hitta dem. Restaurang The Golden Unicorn – bakom en oansenlig port, genom en smal korridor och upp med hissen till andra våningen – är ett guldkorn. Inga fyra små rätter här inte, snarare 40 ... Himmelska knyten och rullar i massor, bara att plocka från vagnarna som rullar förbi. Sedan är det du som rullar...

Info: 18 East Broadway, Goldenunicornrestaurant.com

40-tals glamour

Lower East Side glamour i 40-tals- förpackning. På sköna Stanton Social kan du lugnt tillbringa en helkväll. Boka bord om du vill äta i restaurangen, annars funkar det fint att äta i loungebaren en trappa upp. Maten kommer från världens alla hörn, friterad crabcake är ett måste! Ung publik!

Info: 99 Stanton Street, Lower East Side, Thestantonsocial.com

Fransk brunch

Ett glas Bourdeaux och chèvre chaud - Gitanes är Nolita-hipsterns brunchfavorit och ett stycke Paris i New York. Fruktbrödet med peanutbutter smakar himmelskt, särskilt på uteserveringen en solig vårdag. 

Info: 242 Mott Street, Cafegitanenyc.com

Kändis-spana

Kändistäta The Standard Grill med Vogues Anna Wintour och Kate Hudson som stammisar, är rätt, rätt igenom. Dinerar du i Meetpackings snyggaste interiör eller på stans skönaste uteservering, serveras du självklart av stans snyggaste severingspersonal. Jättegott, ja, fast the Standard Grill handlar lika mycket om span som smak. Om att se och synas. Men tänk på att gästerna inte vill bli fotade.    

Info: 848 Washington Street (under the Highline), Thestandardgrill.com 

Här är hetaste partyt:

På La Esquina kan du möta Beyonce.

Vilken är Manhattans bästa bar just nu? Omöjligt att svara på. New York har allt från svettig källarträngsel till glassigt cocktailmingel på stans bästa takterrass.Men hetast just nu är sk ”hidden bars”, ställen som ligger gömda bakom oansenliga dörrar eller innanför vanliga restauranger. 

Beyonce

Minglig mexikanare gömd i källaren (ja, man ska gå ner för trappan och genom köket) på det som måste vara Sohos snyggaste sylta (en av Beyonces favoriter!). La Esquina är magisk och som hämtad ur en roadmovie från 50-talets Texas, i New York-tappning alltså. Lika goda tapas som Margaritas! Lista vid dörren gäller, så boka bord!

Info: 114 Kenmare Street, Esquinanyc.com

Drink till manikyren

Manikyr och Martinis är en bra kombination. Nagelfix, drinkar och skvaller – Beauty Bar är bästa starten på kvällen. Prickar du in Happy Hour kostar kalaset bara 10 dollar! 

Info: 231 East 14th Street, Thebeautybar.com

Galet och kul 

Det var på den här nattklubben Susan Sarandon blev nerspydd av en transsexuell drag queen. På kändistäta The Box kan allt hända – och det gör det. Uppträdandet – burleskt, och mycket avklätt – börjar sent, förboka eller var här tidigt om du vill vara säker på att komma in. Som gäst uppmanas glamorös klädsel och fotografering är strängt förbjuden...

Info: 189 Chrystie Street, Theboxnyc.com

Här shoppar du:

Vintagefynda coola plagg för ett par dollar.

I New York kan du fynda coola vintageplagg för ett par dollar eller bränna årslönen på en kappa...  Ett är i alla fall säkert: New Yorks klädutbud är mer än GAP och Urban Outfitters.

Laurens tempel

Troligen har du max råd att köpa tvålen i Ralph Laurens nya fem våningar stora flaggskeppsbutik, men den är en upplevelse i sig. Det är en studie i ren lyx och ger en smakbit av den amerikanska livsstilsdrömmen när den är som bäst. Men, skippa flip flopsen.

Info: 888 Madison Ave, Ralphlauren.com

Vintage  med klass 

What goes around comes around är en ambitiös vintagebutik med allt från 20-tals klänningar till cowboyboots och Chanelsmycken. Har egen vintage-inspirerad kollektion. 

Info: 351 West Broadway, Whatgoesaroundnyc.com 

Tingeltangel 

Kinatofflor och kimonos, roliga girlanger eller söta risskålar - Pearl River Market i Soho är tingeltanglets Mecka och Broadways bästa budgetbutik. Omöjlig att lämna tomhänt, ett sista-minuten-presenternas paradis! 

Info: 477 Broadway, Pearlriver.com

Läs om fler tips på shopping, barer och restauranger i senaste numret av amelia (nr 9).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!