Bjud på vegetariskt i helgen: vegopizza med potatis
Italienarna lagar mat med kärlek, men den måste inte puttra i timmar för det. Här är en snabblagad pizza med smak av rosmarin – som dessutom är vegetarisk!
4 personer
30 minuter
• 1 pizzakit (inkl deg och tomatsås)
• 2 rödlökar
• 1–2 msk olivolja
• 6 kokta potatisar
• 1 kvist rosmarin, delad i mindre
• 2 mozzarellaostar
• Salt
• Nymalen svartpeppar
Tillbehör:?
• Råriven sallad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken, fräs den i olja tills den är mjuk och glansig. Salta.
2. Skiva potatisen. Rulla ut degen och kavla den lätt. Bred ut tomatsåsen. Fördela lök, potatis, pinjenötter och rosmarin på pizzan.
3. Dela mozzarellan i stora bitar och lägg på. 4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ringla över lite extra olja. Peppra.
Tips! Byt ut toppingen mot goda rester och råvaror som finns i kylen. Som lite skinka eller andra charkprodukter. Eller grönsaker som sjunger på sista versen, som paprika, tomat, champinjoner och zucchini.