Recept: Pannacotta med sött rött!
Vanilj, kanelstång, färska hallon... Fantisera om de smakerna och du kanske landar någonstans i närheten av Husmorsornas underbara pannacotta med rubinsås. Helgens dessert är serverad!
Pannacotta med rubinsås
7,5 dl vispgrädde
3 st gelantinblad
3/4 dl socker
1 vaniljstång
Gör så här: Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter, undertiden delar du på vaniljstången och skrapar i frän och stång i en kastrull. I samma kastrull häller du i grädden och sockret och värmer det. Precis innan det börjar koka tar du det av plattan. Krama ur vattnet ur gelantinet och lägg ned det i kastrullen vispa tills det har löst upp sig. Häll upp på fina små skålar och låt stå i några timmar tills det stelnar.
Det finns dom som tycker att man skall sila bort vaniljfröna men jag tycker det är fint med de små svarta prickarna, däremot är det bra att ta bort stången innan man häller upp pannacottan på formarna.
Rubinsåsen (smakar nästan lite körsbär)
2,5 dl vatten
2,5 dl socker
1 kanelstång
1,5 dl rödvin
125 gram färska eller frysta hallon
Gör så här: Rör ut sockret i vattnet och sjud tills allt socker har löst sig, lägg i kanelstången och låt det sjuda i 5 minuter, tag upp kanelstången och häll på vin och bär och låt såsen koka häftigt i 5 minuter till.
Sila såsen genom en sil och pressa ut bären så att kärnorna stannar i silen. Låt såsen svalna helt innan den serveras med pannacottan.