Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Recept: Krispig och kladdig bärkaka

Att ha bär i en kladdkaka är ju ett genidrag för det gör den ännu mer saftig. Och så lite syrlig mitt i allt det söta. En av Husmorsornas hängivna läsare har tipsat om sitt bästa kakrecept!

Malins blonda kladdkaka

150 g smör

1 1/2 dl socker

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl mannagryn

2-3 dl bär

Gör så här: Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i sänder. Rör sist ner mjöl  och mannagryn. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar  kant. Tryck ner bären tätt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader  25-30 minuter. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller glass!  Lycka till!! 

Läs fler recept på Husmorsornas blogg!