Recept: Krispig och kladdig bärkaka

Att ha bär i en kladdkaka är ju ett genidrag för det gör den ännu mer saftig. Och så lite syrlig mitt i allt det söta. En av Husmorsornas hängivna läsare har tipsat om sitt bästa kakrecept!

Malins blonda kladdkaka

150 g smör

1 1/2 dl socker

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl mannagryn

2-3 dl bär

Gör så här: Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i sänder. Rör sist ner mjöl  och mannagryn. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar  kant. Tryck ner bären tätt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader  25-30 minuter. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller glass!  Lycka till!! 

Läs fler recept på Husmorsornas blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!