Den här rätten med smaker av Italien lagar du på bara 30 minuter! Hemligheten för att få dina gäster att utropa "Buonissimo!" är att tillsätta en gnutta socker i tomatsåsen... 

4 personer
Cirka 30 minuter

  • 400 g spaghetti, t ex linguine

Tomatsås:

 

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad, färsk salvia
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 förp passerade tomater (500 g)
  • 1 tsk råsocker (eller vanligt)
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar

 

Frikadeller:

 

  • 400 g kalvfärs
  • 100 g finriven pecorinoost (cirka 3 dl)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt

 

Gör så här:  

1. Skala och hacka lök och vitlök mycket smått. Fräs med salvia på svag värme i olja i en vid, rymlig kastrull i cirka 3 minuter utan att den får färg.

2. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Låt puttra ihop på svag värme i cirka 15 minuter.

3. Blanda ihop färsen väl med hälften av osten, ägg och salt. Rulla till riktigt små bollar.

4. Koka pastan.

5. Lägg i frikadellerna i tomatsåsen och sjud i cirka 3 minuter tills de är precis genomkokta. Skaka pannan då och då. Vänd runt pastan väl med sås och frikadeller. Servera med extra riven pecorinoost.

Psst! Föredrar du vegetariskt bör du ta en titt på den här vegopizzan med potatis i stället!