Laga italienskt på en halvtimme: Pasta med kalvfrikadeller i tomatsås

Foto: KARL ANDERSON PHOTOGRAPHY

Den här rätten med smaker av Italien lagar du på bara 30 minuter! Hemligheten för att få dina gäster att utropa "Buonissimo!" är att tillsätta en gnutta socker i tomatsåsen...

Ämnen i artikel:

4 personer

Cirka 30 minuter

• 

400 g spaghetti, t ex linguine

Tomatsås:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor 

2 msk hackad, färsk salvia

1/2 dl olivolja

1 förp passerade tomater (500 g) 

1 tsk råsocker (eller vanligt)

Salt

Nymalen svartpeppar

Frikadeller:

400 g kalvfärs 

100 g finriven pecorinoost (cirka 3 dl)

1 ägg

1 tsk salt

Gör så här: 

1. Skala och hacka lök och vitlök mycket smått. Fräs med salvia på svag värme i olja i en vid, rymlig kastrull i cirka 3 minuter utan att den får färg.

2. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Låt puttra ihop på svag värme i cirka 15 minuter.

3. Blanda ihop färsen väl med hälften av osten, ägg och salt. Rulla till riktigt små bollar.

4. Koka pastan.

5. Lägg i frikadellerna i tomatsåsen och sjud i cirka 3 minuter tills de är precis genomkokta. Skaka pannan då och då. Vänd runt pastan väl med sås och frikadeller. Servera med extra riven pecorinoost.

Psst! Föredrar du vegetariskt bör du ta en titt på den här vegopizzan med potatis i stället!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!