Pyssla ihop hemmagjorda klappar!

Gör den perfekta julklappen till någon du tycker om! Klipp och klistra och låt fantasin sätta gränserna!

Kuddfodral

 Du behöver:

 Servetter, kuddfodral, lack-lim för textil, sax, skumroller eller pensel.

 

Så här gör du:

 Klipp ut fjärilarna ur servetten. Stoppa in papper i det tomma kuddfodralet för att inte lack-limmet ska gå igenom. Pensla på rikligt med lack-lim för textil där fjärilen ska sitta och fäst den. Pensla med lack-lim ovanpå. Låt kuddfodralet torka i 24 timmar. Strykfixera sedan på baksidan i cirka fem minuter.

Godisburk

Du behöver:

 Servetter, burk, matt decoupagelack, sax, skumroller eller pensel, ev vitt hobbylack.

 Så här gör du:

 Klipp servetten i lagom höjd. Rolla på matt decoupagelack över hela plåtburken. Lägg på servetten och rolla igen med mer lack ovanpå. Börja i mitten och jobba dig ut mot sidorna för att undvika luftbubblor. Vill man så kan man måla burken med vitt hobbylack innan man sätter dit servetten.

Fotoram

Du behöver:

 Servetter, ram, blank decoupagelack, sax, skumroller eller pensel.

 Så här gör du:

 Ta ut passepartouten ur ramen. Pensla med blank decoupagelack och fäst sedan servetten ovanpå. Man kan dela den i bitar så att den lättare går att vika in runt kanterna. Ta en bit i taget. Gör likadant med ramen.

Enkel body

Du behöver:

 Servetter, body, lack-lim för textil, sax, skumroller eller pensel.

 Så här gör du:

 Klipp ut valda delar ur servetten. Stoppa in papper inuti bodyn för att undvika att lim-lacket går igenom till baksidan. Pensla på rikligt med lack-lim för textil där motivet ska sitta, sätt dit motivet och pensla sedan igen. Låt bodyn torka i minst 24 timmar innan du strykfixerar från baksidan i cirka 5 minuter.

Rosigt fat

Du behöver:

 Glasfat, servetter, frostad klar glaslack, sax, skumroller eller pensel.

 Så här gör du:

 Riv ut bitar från servetten. Pensla först på frostad klar glaslack på undersidan av glasfatet och placera ut en bit i taget. Innan du sätter dit nästa bit penslar du även lack ovanpå servetten. Låt tallriken torka ett par timmar och bränn den sedan i ugnen i 30 minuter på 160 grader. Tallriken kommer sedan att tåla handdisk.

Fotnot: Pysslet är hämtat ur amelia Jul 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu: 6 nr av amelia + aktivitetsklocka för 199 kr. Köp nu!