Prins Daniel var vårdbiträde: ”Jag låg raklång och dammsög under sofforna hemma hos tanterna”

Innan Prins Daniel träffade Victoria arbetade han både med äldre ochmed barn med särskilda behov. I en öppenhjärtig intervju med DI Weekend berättar han nu om sina erfarenheter från vården, och hur arbetet med att vårda dementa hjälper honom i rollen som prins.

Efter lumpen jobbade prins Daniel ett år medbarn med särskilda behov på skola och fritids. Innan dess arbetade han i knappt nio månader som vårdbiträde på ett äldreboende.

– Jag har alltid haft en fin relation till mina mor- och farföräldrar och jag har stor respekt för äldre. Jag tycker om människor i alla åldrar, helt enkelt. Nu låter jag visst som en väldigt gullig kille här, men det är faktiskt sant”, säger Daniel i DI Weekend och skrattar.

Sina erfarenheter från vården har han nytta av i sin nuvarande roll som prins av Sverige.

– I den här rollen har jag varit tacksam för den erfarenheten många gånger. Jag vet hur det är att vårda dementa människor. Det ska duschas, matas och ges mediciner. Det är en erfarenhet man bär med sig hela livet, säger Daniel.

Prinsen berättar även att han var uppskattad på arbetsplatsen och att han gick in för sina arbetsuppgifter med hull och hår.

– Men du vet unga killar är populära inom vården, för det är mycket tunga lyft och så. Och jag ville verkligen visa att jag gjorde ett bra jobb, oj vad jag låg raklång och dammsög under sofforna hemma hos tanterna.

Vill du läsa mer sånt här? Gilla amelia på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!