Picknickens tid är här!
Solen skiner och fåglarna skrikkvittrar i alla buskar och träd. Vad passar då inte bättre än en härlig picknick? Husmorsorna tipsar om olika smårätter som du kan laga och sedan smaska i gröngräset.
Anettes räk- och mangosallad
Det här är Anettes bästa sallad så gör en rejäl bunke! Du får hångla trots vitlöken för med den här
i magen får du ett sånt vackert inre ljus.
2 dl skalade räkor
2 dl mango i fina bitar
1 avokado i bitar
1 finhackad chili
1/2 finhackad rödlök
2 nävar rucola
1/2 ask delade söta körsbärstomater
1/2 finhackad grön paprika
Blanda ihop ingredienserna och servera med
Anettes vitlöks- och yoghurtdressing.
Anettes vitlöks- och yoghurtdressing
1 msk fransk ljus senap
1/2 dl mild yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk vitvinsvinäger
salt och nymald svartpeppar
1 dl rapsolja
Blanda senap, yoghurt, vitlök och vinäger. Salta och
peppra och i med olja. Skaka om.
Anettes varma färskpotatissallad.
1 kg små färskpotatisar
rapsolja
1 burk grillad paprika (finns i Zetas sortiment)
1 paket fårost (ca 200 g)
1 liten eller 1 stor burk svarta kalamataoliver
300 g rucola
salt och peppar
Lägg de halva potatisarna på en ugnsplåt och kör dem hårt i 225° i ca 15 minuter. När de fått en snygg bränna och liksom bullat till sig lite tar du ut dem. Lägg dem på ett stort serveringsfat och blanda genast med grillad paprika i bitar, fårost, oliver och rucola. Salta och peppra och häll kanske över lite av lagen från paprikorna.