Picknickens tid är här!

Solen skiner och fåglarna skrikkvittrar i alla buskar och träd. Vad passar då inte bättre än en härlig picknick? Husmorsorna tipsar om olika smårätter som du kan laga och sedan smaska i gröngräset.

Anettes räk- och mangosallad

Det här är Anettes bästa sallad så gör en rejäl bunke! Du får hångla trots vitlöken för med den här

 i magen får du ett sånt vackert inre ljus.

2 dl skalade räkor

 2 dl mango i fina bitar

 1 avokado i bitar

 1 finhackad chili

 1/2 finhackad rödlök

 2 nävar rucola

 1/2 ask delade söta körsbärstomater

 1/2 finhackad grön paprika

 Blanda ihop ingredienserna och servera med

 Anettes vitlöks- och yoghurtdressing.

Anettes vitlöks- och yoghurtdressing

1 msk fransk ljus senap

 1/2 dl mild yoghurt

 1 pressad vitlöksklyfta

 4 msk vitvinsvinäger

 salt och nymald svartpeppar

 1 dl rapsolja

 Blanda senap, yoghurt, vitlök och vinäger. Salta och

 peppra och i med olja. Skaka om.

Anettes varma färskpotatissallad.

1 kg små färskpotatisar

 rapsolja

 1 burk grillad paprika (finns i Zetas sortiment)

 1 paket fårost (ca 200 g)

 1 liten eller 1 stor burk svarta kalamataoliver

 300 g rucola

 salt och peppar

 Lägg de halva potatisarna på en ugnsplåt och kör dem hårt i 225° i ca 15 minuter. När de fått en snygg bränna och liksom bullat till sig lite tar du ut dem. Lägg dem på ett stort serveringsfat och blanda genast med grillad paprika i bitar, fårost, oliver och rucola. Salta och peppra och häll kanske över lite av lagen från paprikorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!