Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Picknickens tid är här!

Solen skiner och fåglarna skrikkvittrar i alla buskar och träd. Vad passar då inte bättre än en härlig picknick? Husmorsorna tipsar om olika smårätter som du kan laga och sedan smaska i gröngräset.

Anettes räk- och mangosallad

Det här är Anettes bästa sallad så gör en rejäl bunke! Du får hångla trots vitlöken för med den här

 i magen får du ett sånt vackert inre ljus.

2 dl skalade räkor

 2 dl mango i fina bitar

 1 avokado i bitar

 1 finhackad chili

 1/2 finhackad rödlök

 2 nävar rucola

 1/2 ask delade söta körsbärstomater

 1/2 finhackad grön paprika

 Blanda ihop ingredienserna och servera med

 Anettes vitlöks- och yoghurtdressing.

Anettes vitlöks- och yoghurtdressing

1 msk fransk ljus senap

 1/2 dl mild yoghurt

 1 pressad vitlöksklyfta

 4 msk vitvinsvinäger

 salt och nymald svartpeppar

 1 dl rapsolja

 Blanda senap, yoghurt, vitlök och vinäger. Salta och

 peppra och i med olja. Skaka om.

Anettes varma färskpotatissallad.

1 kg små färskpotatisar

 rapsolja

 1 burk grillad paprika (finns i Zetas sortiment)

 1 paket fårost (ca 200 g)

 1 liten eller 1 stor burk svarta kalamataoliver

 300 g rucola

 salt och peppar

 Lägg de halva potatisarna på en ugnsplåt och kör dem hårt i 225° i ca 15 minuter. När de fått en snygg bränna och liksom bullat till sig lite tar du ut dem. Lägg dem på ett stort serveringsfat och blanda genast med grillad paprika i bitar, fårost, oliver och rucola. Salta och peppra och häll kanske över lite av lagen från paprikorna.