Optimala serveringstemperaturer för champagne, rött- och vitt vin

Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

Servera vinet med rätt temperatur för bäst smak och upplevelse.

Ämnen i artikel:

vin

• Champagne och årgångschampagne får gärna serveras vid 12-14 grader så att aromerna växer i glaset.

• Mousserande viner ska gärna serveras kylskåpskalla, 4-6 grader.

• Vita viner och roséviner förvaras med fördel i 6-8 grader. Vid kallare temperaturer förlorar de smak.

• Kraftfulla röda viner förvaras med fördel i 18 grader - dricks devarmare blir de ännu mer kraftfulla och mäktiga.

• Lättare rödviner, 14-16 grader.

• Söta viner och dessertviner, 12-16 grader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!