Nu är det bevisat – män minns sämre än kvinnor: "Ett mysterium"

Brukar din partner glömma era årsdagar? Eller kanske till och med din födelsedag? Det är inte så konstigt – ny forskning visar att män är mycket mer glömska än kvinnor, skriver Daily Mail.

Det är den norska professorn Jostein Holmen som kommit fram till det häpnandsväckande resultatet. I sin studie, som är en av de största hälsostudierna som någonsin gjorts, har han frågat nästan 50 000 personer nio frågor var för att se vad och hur mycket de minns.

– Det var överraskande att se att män glömmer mer än kvinnor. Det här har aldrig dokumenterats tidigare, säger han till Daily Mail.

Varför män minns sämre än kvinnor är det ingen som vet.

– Vi har spekulerat mycket kring varför män har mer problem med att minnas än vad kvinnor har, men vi har inte hittat någon förklaring. Det är fortfarande ett olöst mysterium, säger Jostein Holmen.

Den nya forskningen visar också att det kvinnor har svårast att komma ihåg är namn och datum. Högutbildade tycks även minnas bättre än lågutbildade, och männsikor som lider av ångest och depression är mer glömska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!