Njut av de sista jordgubbarna!

En enkel sommarsoppa gör du på säsongens sista jordgubbar. Passa på att bunkra upp innan de försvinner från mataffärerna!

Du behöver:

7 dl vatten

2,5 dl socker

2 msk citronsaft (minst!)

2 tsk vaniljsocker

1,5 liter skivade jordgubbar(på en höft)

myntablad

Så här gör du:  Koka upp vatten, socker och citronsaft tillsammans i en kastrull. Låt det puttra i fem minuter ungefär. Smaka av. Ner med nästan alla jordgubbar. In med det i kylskåpet. Om det står över natten blir det riktigt gott, om det bara står ett par timmar blir det riktigt gott också, men inte riktigt lika gott. Servera den här rosa sommarsoppan med lite lättvispad grädde och några myntablad. Uj, uj. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!