Mumsig kylling till helgen
Husmorsorna tjuvstartar påsken! Laga en fantastiskt god parmainlindad kyckling med rosmarin och salvia. servera med påskslungad potatis med ruccola och bladpersilja. Påska loss!
Du behöver:
4 kycklingfileér
4 skivor parmaskinka
10 vitlöksklyftor, skalade
1 knippe färsk rosmarin
1 knippe färsk salvia
3 lagerblad
1 dl god olivolja
1 dl god balsamico
Rosmarinsalt
Svartpeppar
Gör så här: Krydda kycklingfiléerna med rosmarinsalt och svartpeppar. Strössla finklippt rosmarin och salvia över dem och rulla en parmaskinka runt varje filé. Placera dem i en ugnsfast form. Strössla över vitlöksklyftorna, resten av örterna och ja, allt annat helt enkelt. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30–40 minuter. Av-njut med påskpotatisen!
Påskpotatis
Du behöver:
1 kg skalad potatis
3–4 dl ruccola
1 näve bladperslija
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 nävar riven parmesan
1 citron (saft och -finrivet skal)
Lite salt, svartpeppar och socker
Gör så här: Koka potatisen i saltat vatten. Under tiden mixar du allt utom oljan. När det är gjort pytsar du i olja lite i taget och mixar där emellan. Smaka av. Sedan är det bara att invänta potatisen. När den är klar sköljer du av den med lite kallt vatten, lägger den i en stor skål och blandar ihop den med din pesto. Färdigt!