Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mumsig kylling till helgen

Husmorsorna tjuvstartar påsken! Laga en fantastiskt god parmainlindad kyckling med rosmarin och salvia. servera med påskslungad potatis med ruccola och bladpersilja. Påska loss!

Du behöver:

 4 kycklingfileér

 4 skivor parmaskinka

 10 vitlöksklyftor, skalade

 1 knippe färsk rosmarin

 1 knippe färsk salvia

 3 lagerblad

 1 dl god olivolja

 1 dl god balsamico

 Rosmarinsalt

 Svartpeppar

 Gör så här: Krydda kycklingfiléerna med rosmarinsalt och svartpeppar. Strössla finklippt rosmarin och salvia över dem och rulla en parmaskinka runt varje filé. Placera dem i en ugnsfast form. Strössla över vitlöksklyftorna, resten av örterna och ja, allt annat helt enkelt. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30–40 minuter. Av-njut med påskpotatisen!

Påskpotatis

Du behöver:

1 kg skalad potatis

 3–4 dl ruccola

 1 näve bladperslija

 3 vitlöksklyftor

 1 dl olivolja

 2 nävar riven parmesan

 1 citron (saft och -finrivet skal)

 Lite salt, svartpeppar och socker

 Gör så här: Koka potatisen i saltat vatten. Under tiden mixar du allt utom oljan. När det är gjort pytsar du i olja lite i taget och mixar där emellan. Smaka av. Sedan är det bara att invänta potatisen. När den är klar sköljer du av den med lite kallt vatten, lägger den i en stor skål och blandar ihop den med din pesto. Färdigt!

Husmorsornas blogg