Mumsa på mintrutor!

Som en enda stor smarrig kaka after eight är denna dröm av mint och choklad... I nya numret av amelia blev det tyvärr fel i receptet, här är det rätta!

Du behöver:

300 gram smält smör

4 dl socker

2 dl kakao

3 dl vetemjöl

3 ägg

Några droppar pepparmintsessans

1 nypa salt

1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:

2 dl vispgrädde

1/2 dl cane syrup (eller mörk sirap)

100 gram mörk choklad

1 dl socker

1 dl brun farin

100 gram smör




Gör så här:
Sikta mjölet, kakaon, salt och bakpulver. Smält smöret, blanda ned socker och ägg däri. Vispa fluffigt och blanda ned mjölblandningen. Mmm… Rör om så att det är ordentligt blandat och häll sedan smeten i en smord och papperklädd långpanna. Grädda på 175 grader i ca 30 minuter. Medan du väntar kan du alltid göra glasyr, det är kul! Häll alla glasyringredienserna utom smöret i en kastrull och låt det småputtra i ca 20 minuter, vispa hela tiden. När det blivit lite tjockt och ordentligt hopblandat rör du ned smöret så att det smälter ihop så där smarrigt. Dra glasyren av värmen och vänta på att kakan blir klar. När den är färdig så häller du glasyren över kakan och låter den stå över natten och gosa ihop sig. Servera gärna med en klick vispad grädde. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 200 000 kvinnor – läs amelia! Se erbjudande!