Nu kommer "fatkinin" -

Det är inte första gången vi ser kläder för kvinnor i större storlekar. Men nu lanserar den amerikanska bloggerskan Gabi Gregg en helt ny typ av badkläder för kvinnor, kallad fatkini.

Den amerikanske bloggaren och designern Gabi Gregg har länge haft ett intresse för mode, eftersom hon ansåg att det fanns ett stort hål att fylla i butikernas klädhyllor där det kom till kläder för kvinnor i större storlekar. 

För ett år sedan la hon upp bilder på sin blogg på kvinnor i bikini. En kort tid senare fick hon uppdraget att skapa sin egen bikinikollektion för varumärket Swinsuits for All. Så myntades begreppet fatkini. Bloggerskan och designern Gabi Gregg menar att det är "roligt att se lite spridning i storlekarna på kvinnor."

Hon uppger också att hennes främsta förebild är indiesångerskan Beth Ditto, som hon menar är en "feministikon" eftersom hon visar att det är okej att inte vara smal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + bäddset i fyra delar för bara 199 kr. Köp nu!