Foto: Emma Svensson

Inspireras av ny modesajt!

TV4 och Expressens nya projekt är en modesajt i form av ett Tradera eller Blocket för modeintresserade. Vår nya modebloggare Louise Flinck är amelias representant på soko.se. Läs mer om sajten!

När webb-entreprenörerna Malin Stråhle och Åsa Stjernfeldt fick sätta klorna i TV4 och Expressens nya projekt blåste de liv i sitt modeintresse. Den nya modesajten Soko där medlemmar säljer och byter sina kläder har väckt stor uppmärksamhet sedan starten i september.

– Vi vill att Soko ska bli en självklar mötesplats för modeintresserade. Personlig, inspirerande och tillgänglig! Säger Malin.

Det låter väl genomtänkt, och det är det också. De här tjejerna är inga duvungar utan har en rad framgångsrika webbprojekt bakom sig.

– Vi vill erbjuda en ny typ av Tradera och Blocket, mode-nischat med starka kopplingar till sociala medier som Twitter, Facebook och bloggar, säger Åsa.

Du blir enkelt medlem och skapar din egen digitala garderob på Soko, du fotograferar dina plagg och därefter kan alla som vill gå in och bjuda på kläderna. Soko tar 5 procent provision på försäljningen.

– Du ska kunna följa profiler och klädmärken och få meddelande varje gång något nytt händer hos dina favoriter. Vi vill skapa en stark relation med våra medlemmar, säger Malin.

Vissa proffsbloggare är starkt knutna till Soko och har sina garderober där. Freja Kjellberg är Veckorevyns bloggare, Emma Danielsson är Expressens och Louise Flinck med Big ass fashion är amelia.se:s representant.

– De är väldigt olika och attraherar därför olika målgrupper. Soko är för alla och ska inte kännas elitistiskt. Målgruppen är både den som lever för mode och den som bara vill uppdatera sin garderob genom att köpa, sälja och byta kläder, säger Åsa.

Bland framgångsrika koncept under hösten finns Fashion Alert, där kändisar och svenska

klädvarumärken auktionerade ut kläder och accessoarer till förmån för Sveriges Stadsmissioner och de hemlösa. Samt när Idolernas scenkläder auktionerades ut till förmån för UNICEF .

Passa på att rensa ut garderoben inför våren. Just nu kan du bli VIP-medlem på Soko utan kostnad.

Till soko.se. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av amelia och få in-ear hörlurar på köpet. Läs mer!