Middagstips till helgen!
Mars är en riktig födelsedagsmånad. Kanske för att juni är en särskilt romantiskt tid?! I alla fall går Husmorsorna på väldigt många kalas! Och här bjuder de på ett festligt middagstips med supergott kalvkött i dillsås, som passar vare sig det är kalas eller inte.
Pepparrotskalv doppad i dill
Du behöver:
800 g kalvkött i fina kuber (ca 2x2 cm)
2 morötter
2 gula lökar
2 lagerblad
2 msk kalvfond
1 palsternacka
5 vitpepparkorn
Vatten
Färsk pepparrot
Gör så här: Först kokar du upp vatten utan kryddor och när det stormkokar häver du i köttet. Låt det koka i 3 minuter. Upp med köttet och häll bort vattnet. Nu får alla rotsaker och kryddor dyka ner i grytan, i med köttet igen och häll på så mycket vatten att det täcker köttet precis. Puttra tills det är mört (tar ungefär 50 minuter). Upp med köttet och grönsakerna men spar den ljuvliga buljongen till såsen nedan. Vid servering stoppar du ner köttet i såsen och river en massa färsk pepparrot över det hela.
Dillsås
Du behöver:
3 dl buljong från köttkoket
2 dl grädde
200 g dill
4 msk socker
2 msk ättikssprit
Vitpeppar
Gör så här: Nu till såsen (det bästa av allt!). Sila av buljongen och koka ner den tills det bara är 3 dl kvar. Blanda sedan ner kryddor och grädde. Smaka av noga. Vi gillar den sötsyrliga smaken rejält, var noga med att du får din smak på såsen. Börja med lite ättika och lite socker och fyll på tills dina smaklökar är nöjda. När såsen smakar ljuvligt klipper du över massor av dill. Ställ såsen åt sidan ett tag och fixa tillbehören.
Fina kokta primörer
Du behöver:
Små fina morötter
Små fina palsternackor
Härliga salladslökar
Fina sparrisar
Gör så här: Skala och skölj primörerna och se till att alla är i ungefär samma storlek och längd. Koka dem i saltvatten. När de är klara men har tuggmotståndet kvar så häll av det heta vattnet och skölj direkt i ISKALLT vatten för att bevara de vackra klara färgerna.