Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Middag för snabba kungar och drottningar

Ibland ska det gå snabbt att göra middag, kanske är idag en sådan dag? Emma och Anette tipsar om en enkel kyckling- och avokadosallad, som både smakar gott och är gjord på ett kick.

Voila, här får du recepten så du också  kan bjuda dina kungligheter på mat.

Anettes vitlöks- och yoghurtdressing

1 msk fransk ljus senap

0,5 dl mild yoghurt (typ meze)

1 pressad vitlöksklyfta (mer om du vågar)

4 msk vinäger

salt och nymald svartpeppar

1 dl rapsolja

Blanda allt utom oljan och vispa runt. Ner med oljan, det blir en tjock, krämig dressing som är smarrig till det mesta.

Brödkrutonger med chevre

1 st painriche i skivor

1 passande bit chevre ost

Bred osten på brödbitarna, lägg dem på en ugnsplåt och låt de små  krutongerna gå i 225 grader i 5-10 minuter eller tills osten fått lite  färg. Servera dem till salladen.

Anettes kyckling- och avacadosallad

1 urbenad grillad kyckling i bitar

1/2 pkt bacon i små bitar

1 avacado i bitar

1 hackad rödlök

1 ask körsbärstomater i halvor

10 färska champinjoner i skivor

1 liten burk grillad paprika i skivor

150 gram ruccola (eller ngn annan favvosallad)

(jag klämde ner ett par minimozzarellor också det är alltid smarrigt)

Blana allt och lägg upp det på ett snygg fat. (Mitt fat är från  Agneta Levijn och jag gillar att servera sallad på fat, det blir lättare  att få av alla godsaker då!)