Laga Husmorsornas rosa middag!

Imorgon börjar Rosa Bandets temamånad och Anette och Emma vill också tänka i rosa. Frossa i rosa, älska i rosa, njuta i rosa. Här är en hyllningsmiddag till livet och brösten. Och rosa förstås!

Pink Tits

Du behöver:

 2 lager färdig tårtbotten

 1 färdigt rosa marsipanlock

 Gräddkräm:

 3 dl grädde 

 1 äggula

 1/2 dl florsocker

 1 msk vaniljsocker

 Fyllning

 1/2 dl drottningsylt

 Så här gör du: Blanda alla ingredienser till gräddkrämen. Dela upp tårtbotten i 8 små rundlar, använd ett glas eller en kaffekopp som är ungefär 5 cm i diameter. Smaska på med sylt på första lagret på alla småtårtorna. Bulla sedan upp alla bakelser med gräddkräm runt och över, låt det vara lite mera grädde på toppen. De ska vara lite tuttformade helt enkelt! Kavla den färdiga marsipanrundeln med florsocker så att den blir lite tunnare. Tryck ut rundlar som är ungefär 7 cm i diameter, alltså aningens större än tårtbottnarna.

Lägg marsipanrundlarna över tårtorna och tryck försiktigt ihop kanterna. Garnera dina bakelser efter tycke och smak. Gärna med lite florsocker, ett vackert snöre och en liten tutte av tårtpyntgelé on the top!

Rödbetsrårakor

Du behöver:

 3 råa och rivna potatisar

 1 råriven rödbeta

 salt och peppar

 smör

 Så här gör du: Börja med sardinkrämen, så är den klar och kan få stå och gotta sig lite. Nu gör vi rårakor! Blanda alla ingredienser i en skön bunke. Platta till små lagom stora plättar och fräs dem fint i smör. Inte på för hård värme, då blir de brända och ledsna, nej lagom är bäst. Låt dem stekas tills de är som en perfekt karl. Frasig på utsidan och mjuk på insidan! Servera med en klick sardinkräm.

Sardinkräm:

 1–2 sardiner

 1 dl crème fraiche

 hackad gräslök

 salt och svartpeppar 

 Så här gör du: Det är väldigt lätt att göra sardinkräm, ner med allt i en skål, mosa till sardinerna och blanda! Fint, låt stå.

Stingiga laxbollar med bästa såsen

Du behöver:

 700 gr färsk laxfilé

 1 (eller flera) röd chilifrukt

 2 äggulor 

 1 hackad schalottenlök 

 1/2 dl crème fraiche

 svartpeppar och salt

 2 msk hummerfond

 Så här gör du: Mixa hela alltet till en slät, rosa smet. Koka upp 1 liter vatten, ner med några matskedar hummerfond där också. Laxsmeten gör du små bollar av. Klicka ner laxbollarna i hummerfondsvattnet och koka dem i några minuter tills de är färdiga.

Beurre blanc med citron- och gräslök

2 finhackade schalottenlökar

 1 dl vin

 2 msk vispgrädde

 100 g rumstempererat smör 

 smaksättning:

 1 dl finhackad gräslök

 2 msk pressad citron + skal från 

 en citron

 salt och vitpeppar

 Så här gör du: Koka ihop vinet och löken tills bara ett par matskedar vätska återstår. Sila bort löken och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Nu: i med grädden! Låt den få koka in sig ett litet tag och ta sedan av kastrullen från värmen och vispa ned smöret. En klick i taget. Vispa, Klick. Vispa. Värm eventuellt upp såsen försiktigt emellanåt om den blir för kall för att smöret ska smälta, men låt inte såsen koka. Smaka av med salt och peppar och tillsätt the smaksättning. Nu! Ät denna ljuvliga rätt med kokt potatis!